Húsételek: pulykából, pulykahúsból készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (1 vote)

A kivert, befűszerezett pulykamellet margarinnal kikent tűzálló tálba fektetjük. Ráöntjük a tejjel hígított tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és alufóliával befedve előmelegített sütőben kb. fél órán át sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát és tovább sütjük, amíg a sajt rápirul. Párolt rizs és saláta illik mellé.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött pulykamell aszalt szilvával
9.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (8 szavazat)

Az aszalt szilvát ha túl kemény, egy kevés vízben puhára főzzük. A pulykamellet kissé kiverjük, a széleit bevagdossuk, és a szeleteket egyenként besózva a megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát meg sajtot fektetünk, majd a lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakva, szorosan föltekerjük. Egy lábasban vizet forralunk, kissé megsózzuk, és a tekercseket óvatosan beleengedjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A pulykamellet vékonyra szeletelve kissé kiverjük, sóval, borssal fűszerezzük. A szeleteket beszórjuk lereszelt sajttal és kimagozott meggyel. Szorosan feltekejük, és hústűvel vagy fogpiszkálóval a széleket zárjuk. Panírozzuk és olajban kisütjük. Krumplipürével, vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sűlt pulykacomb
6.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (4 szavazat)

A pulykacombokról a bőrt leszedjük, megmossuk. A húst megspékeljük a fokhagymagerdekkel, és bedörzsöljük a pulykafűszersóval. Ezután körbetekerjük a szalonnával és hústűvel összetűzzük. A combokat berakjuk a tepsibe, egy kis vizet és sört öntünk alá, majd alufóliával letakarva kb. 2 órán keresztül sütjük. Közben párszor a levével meglocsoljuk, és félidőben megfordítjuk a húst.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
3.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 3.3 (9 szavazat)

A puha pulykacombot kicsontozzuk, fölszeleteljük és tepsibe fektetjük. A raguhoz a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, szétszedegetjük, majd a fűszerekkel meg az olajjal összekeverjük, és a húsra szórjuk. Sütőben közepes lánggal addig sütjük, amíg a hagyma meg nem puhul, ezalatt a hős is kissé megpirul.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.3 (6 szavazat)

A pácanyagokat jól összekeverjük, belefektetjük a vékonyra vágott hússzeleteket. Többször megforgatva fél napig letakarva hűtőben pácoljuk. Lisztezve, kevés olajon hirtelen pirosra sütjük. Burgonyapüréval, zöldsalátával azonnal tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.28571
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.3 (7 szavazat)

Személyenként két szelet pulykamellet kiverünk, sózunk, lisztbe és felver tojásba, madj az apróra vágott dióba forgatjuk és forró olajban pirosra sütjük. Tálalhatjuk rizzsel és finom befőttekkel.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.28571
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.3 (7 szavazat)

A pulykamellszeleteket húskalapáccsal kiverjük, majd megsózzuk. A megtisztított gombát vékonyra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük és a forró olajon éppen csak üvegesre futtatva, rátesszük a gombát. Megsózzuk, megborsozzuk. Befedjük, és saját levében puhára párolva, zsírjára sütjük. Egyharmad-kétharmad arányban kettéosztjuk. A kisebbik adagot ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.85714
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.9 (7 szavazat)

A pulykamellet négy vagy nyolc szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, ezután kiklopfoljuk. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük, majd félretesszük. Ezután a vajat fehevítjük, ha már habos beleszórjuk a lisztet, és jól elkeverjük. Felengedjük a tejjel és sóval, borssal ízesítjük. Majd a lereszelt sajtot hozzáadjuk. Tálaláskor a pulykát tányérra helyezzük és leöntjük a mártással. Köretnek ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Ananászos sűlt pulykamell
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (8 szavazat)

A pulykahúst megmossuk, szárazra töröljük, felszeleteljük, enyhén megsózzuk, lisztben megforgatjuk. Ananászból a körszeletes konzerv a javasolt. Az ananász levét leöntjük. A sajtot megreszeljük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen szép pirosra sütjük, és egy tűzálló tálban egymás mellé rakjuk.

Tartalom átvétel