Hírlevél: Tündüs recepthírei, korábbi hírlevelek: 1. oldal

 
A cukros, langyos tejben megfuttatom az élesztőt. A lisztet átszitálom és hozzákeverem a tojássárgájákat, a margarint, a sót, a tejfölt és a megfuttatott élesztőt. Jól összegyúrom, fél óráig állni hagyom, majd kinyújtom, ...
A teljes recept itt olvasható
A csontot jól megmossuk és 2-3 órán keresztül főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret hosszába, a karalábét, hagymát szeletekre vágjuk és a zsiradékban lepirítjuk. A többi zöldséggel együtt a csontokhoz adjuk, és együtt főzzük. Leszűrjük és metéltet vagy galuskát főzzünk ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tojássárgákat a porcukorral, a kakaóporral és a margarinnal jó habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tojások keményre felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben ...
A teljes recept itt olvasható
A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. Ha puhára főtt, leszűrjük a levét. A levet ráöntjük a zsemlekockákra, majd az egészet együtt megdaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a ...
A teljes recept itt olvasható
 
A lencsét átválogatom, és előző este beáztatom. Másnap egy lábasban az olajon megdinsztelem az apróra vágott kis fej vöröshagymát, majd beleteszem a beáztatott lencsét, fokhagymával, babérlevéllel, sóval ízesítem, felöntöm ...
A teljes recept itt olvasható
Lehetőleg a bélszín vékonyabb részét vásároljuk erre a célra. Minden hártyától, faggyútól megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, olajjal megkenjünk, zsírpapírba csomagoljuk és 4-5 napig hűtőben érleljük. Megfelelő nagyságú serpenyőben az olajat megforrósítjuk, a húst beletesszük, hogy az olaj félig ellepje, és erős ...
A teljes recept itt olvasható
 
A langyos lisztet a felolvasztott margarinnal és cukorral valamint sóval alaposan elmorzsoljuk, majd egy kistálban vagy csuporban kb. 1,5 dl langyos tejet öntünk és egy kevés (teáskanálnyi) lisztet és egy kávéskanálnyi porcukrot ...
A teljes recept itt olvasható
Érett, puha almát meghámozunk, vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot mézzel habosra verjük és az almaszeletekre öntjük. Üvegtálba helyezzük, dióval ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tejfölt pici cukorral meglangyosítom, és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, beleteszem a többi hozzávalót, és összegyúrom az élesztővel. Elnyújtom, hajtogatom, pihenni hagyom 30 percig. Újra ...
A teljes recept itt olvasható
A burgonyát héjában megfőzzük és kockákra vágjuk. A szalonnát kockákra vágva üvegesre olvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és amikor pirulni kezd, megpaprikázzuk, végül beledobjuk a kockákra vágott burgonyát. Erős tűzön pirítjuk, és mikor már egész ropogós, világosbarna, ráütjük az előzőleg ...
A teljes recept itt olvasható
 
A gombát megtisztítjuk, szárát kivágjuk. A gombafejeket forró vízben kb. 30 másodpercig előfőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és megsütjük. A gombafejeket picit megborsozzuk, belemorzsoljuk juhtúrót, és kicsit ...
A teljes recept itt olvasható
Nagyon egyszerű és finom. A neve: Rakott cucc. Egy átlagos nagyságú tepsit kizsírozunk, majd a sertéscombot fel szeleteljük (ne túl vastagra), és a tepsibe szépen egymás mellé helyezzük a szeleteket. A paprikát, burgonyát, gombát (ha nincs össze darabolva) feldaraboljuk, és ezeket a sertéscombra rakjuk(burgonya, paprika, ...
A teljes recept itt olvasható
 
A bacon szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy edényben kevés olaj hozzáadásával kicsit sütjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát és tovább dinszteljük. A leveles tésztát szétterítjük, rászórjuk a dinsztelt ...
A teljes recept itt olvasható
A cukkinit megtisztítva centis kockákra vágjuk, a vajon hirtelen lepirítjuk, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, befűszerezzük és készre pároljuk (csak olyan puhára, hogy a formáját megőrizze). Melegen is fogyasztható, de hidegen is jó körítés főtt és sült húsokhoz. ...
A teljes recept itt olvasható
 
A sertéscombról eltávolítjuk az inas, zsíros és hártyás részeket, a színhúst csíkokra vágjuk. Felforrósítunk egy vastag aljú rozsdamentes edényt, és zsiradék használata nélkül kifehérítjük benne a húsokat. Amikor teljesen ...
A teljes recept itt olvasható
A tököt meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, a tökhúst megmossuk. Lecsöpögtetjük, megreszeljük, és egy fazékba rakjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, ráöntünk 0.5 dl vizet, és fedő alatt, gyakran megkeverve puhára pároljuk. Ha kész összeturmixoljuk. A cukrot egy másik lábasba öntjük, ráöntjük az ecetet, és 1.5 dl vizet, ...
A teljes recept itt olvasható
 
Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanálnyi cukorral felfuttatom. A liszthez, hozzáadom a porcukrot, sót, olajat, és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozom a tésztát, és kb. 1 órát kelesztem. Ezután lisztezett gyúrótáblára ...
A teljes recept itt olvasható
A szilvát félbe vágjuk, magját eltávolítjuk és hideg vízben, cukorral, fahéjjal, citromhéjjal, sóval főni tesszük. Ha puha, azonnal behabarjuk a tejföllel elkevert liszttel, és felfőzzük. Ízlés szerint cukrot adhatunk hozzá, ha nem elég savanykás, citromlével ízesíthetjük. ...
A teljes recept itt olvasható
 
Egy tepsit alufóliával kibélelek, az alufólián szétkenem az olajat, közben a sütőt előmelegítem, és pár percre berakom az alufóliás tepsit. A tojásokat felverem, hozzáadom a lisztet, és a tejfölt, sóval ízesítem, és ...
A teljes recept itt olvasható
A kimagozott és hámozott sárgabarackot a vízben, és a fehérborban puhára főzzük. Csipetnyi sóval, porcukorral ízesítjük. Mikor a barack megpuhult, akkor áttörjük és hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük. Hűtve barackkockákkal, tejszínhabbal ...
A teljes recept itt olvasható

További receptek a www.tundus.hu oldalain

Lehet szeretni, lehet útálni... de egyszerübb túlélni :-) Honlapunkon közvetlenül a főoldalon egy sor kapcsolódó receptet gyűjtöttünk csokorba, ezeket ide kattintva lehet megtekinteni. Egy receptet ajánlanék mindenkinek külön a figyelmébe, ez pedig az alkoholtartalom nélküli tojáslikőr, amit ide kattintva lehet megtekinteni. Egy próbát megér!
Hölgy olvasóinknak sok-sok kölnit, az uraknak pedig sok finom sonkát kívánok húsvétra!
Ennyi fért a jelenlegi hírlevelünkbe. Továbbra is várjuk a kéréseiket, javaslataikat a honlapunkkal kapcsolatban, és bízunk benne, hogy egy-egy beküldött recepttel, receptről készült fotóval Ön is hozzájárul online recept gyűjteményünkhöz. Ha már regisztrált tag, vagy szeretne regisztrálni, ezen a címen tud belépni. Amennyiben elnyerte tetszését hírlevelünk, megtisztel vele, és megköszönjük, ha továbbitja ismerőseinek, barátainak! Ha mégsem, akkor ide kattintva leíratkozhat róla, igy legközelebb már nem fog tőlünk hírlevelet kapni.
 
20 dkg diót durvára vágunk és megpirítjuk, 10 dkg-ot megdarálunk belőle. Elkészítjük a piskótát: a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, utána belekeverjük a 10 dkg pirított-darált diót, a lisztet, a kakaóport, a ...
A teljes recept itt olvasható
A csirkemelleket szeleteljük fel, enyhén klopfoljuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd közepes tűzön süssük meg. Közben aprítsuk fel a hagymát. A megsült csirkét tartsuk melegen és ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a bort, a ketchupot és a Worcestert. Kanállal kevergetve 3 percig főzzük. Vegyük le a ...
A teljes recept itt olvasható
 
A cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással és a szódabikarbónával gőz fölött 15 percig habzásig főzzük. Még melegen belegyúrjuk lisztet, és négy lapban kisütjük. A lapokat a következő krémmel kenjük meg: a darából, vaníliás ...
A teljes recept itt olvasható
A túrót, miután a tejszínnel, porcukorral kikeverjük, három részre osztjuk. Az egyikbe baracklekvárt, a másikba kakaót és vaníliás cukrot, a harmadikba citromlevet és citrom- vagy narancshéjat keverünk (esetleg egy kanál likőrt). Miután mindegyiket jól eldolgoztuk, üvegtálra rétegenként egymásra simítjuk. Tetejét darált ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tésztához valókat a rum kivételével összekeverem, amikor már jó morzsalékos hozzáadom a rumot, és ezzel is jól átkeverem. Az így kapott tésztacipót 2 részre osztom, lapokká nyújtom és tepsi hátán sütőpapíron (kb. 200 ...
A teljes recept itt olvasható
Amíg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyem zöldet és egy diónyi vöröshagymát apróra vágunk. Az olajban a hagymát megfuttatjuk, majd a mirelit zöldséget beletéve, néhány percig pároljuk. A tűzről levéve beleszórjuk a zöldpetrezselymet, és félretesszük. Eközben már feltesszük az aprólékot, és majdnem készre ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a vaníliás cukrot, az olajat, az ásványvizet, és a sütőporral elkevert lisztet, alaposan összekeverem. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát és előmelegített ...
A teljes recept itt olvasható
A megtisztított, jó puha almákat vékony szeletekre vágjuk, soronként porcukorral üvegtálba összerakjuk, közé hintjük a mazsolát, fél óráig állni hagyjuk, ezután jól összerázzuk, rummal meglocsoljuk és a vékonyra vágott mandulával megszórjuk. Vegyíthetünk hozzá vékony karikákra vágott, tisztított narancsot ...
A teljes recept itt olvasható
 
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk. Kevés forró olajon mindkét oldalát megsütjük, és egy tűzálló tálba rakjuk, egymás mellé. A 2 dl tejszínt a tejföllel, a kockasajtokkal jól összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott ...
A teljes recept itt olvasható
Az húst ki kloffoljuk és jó fokhagymásan megpároljuk. 1 kg savanyú káposztát mint a párolt káposztát megcsináljuk. Kiolajozott tepsibe a beletesszük a káposzta felét, utána a húst a káposztára helyezzük, befedjük a maradék káposztával és vékony szeletelt bacon szalonnával befedjük. A tepsit befedjük fóliával és 20 ...
A teljes recept itt olvasható
 
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a paprikát kimagozzuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát 8 cikkre szeleteljük, az ananászt kis szeletekre, a gyömbért is vékony szeletekre vágjuk. Az olajat megmelegítjük egy serpenyőben, és a ...
A teljes recept itt olvasható
A hagymát karikára vágjuk és az olajban ropogós pirosra sütjük. 12 db tojást megfőzünk. Egy tűzálló tál aljára leterítjük a hagyma felét, erre tesszük a karikákra vágott kemény tojásokat, majd befedjük a hagyma másik felével. A tejfölt elkeverjük 1 tojás sárgájával és csipetnyi sóval, majd hagymára öntjük. ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tésztához valókat csomómentesre keverjük, majd muffinpapírral bélelet formába öntjük. A krém hozzávalóit is összekeverjük, és kiskanállal kicsi adagokat teszünk a barna tésztába – így alakulnak ki a „boci” foltok. ...
A teljes recept itt olvasható
Serpenyőbe tegyünk 2 evőkanál olívaolajat, ezen pirítsuk meg a felaprított hagymát és a fokhagymát és a vékony karikákra vágott paradicsomot. Keverjük el a tojást, az apróra vágott sajtot, a petrezselymet, a szerecsendiót, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a serpenyő tartalmát. Az olaj maradékával ugyanebben a serpenyőben ...
A teljes recept itt olvasható
 
Az élesztőt cukros, langyos vízben megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, az őrölt köményt, és a zúzott fokhagymát, majd a megkelt élesztőt, és tésztává gyúrjuk, kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután lisztezett ...
A teljes recept itt olvasható
A félbetört tésztát lobogó, forró sós vízben kifőzzük. Ha a vízbe borsónyi vajat dobunk, a tészta nem ragad össze. Amikor a tészta már puha, leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük, majd a megforrósított zsiradékban átforgatjuk. Tálaláskor meghintjük a porcukorral kevert darált ...
A teljes recept itt olvasható
 
Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttajuk, majd összegyúrjuk a liszttel, a margarinnal és a tojássárgákkal. 3 cipóra osztjuk. A cipókat pihentetés célkül egyenként kinyújtjuk, a szélükre lecsepegtetett, magozott meggyet ...
A teljes recept itt olvasható
A tojást habüstben elkavarjuk, beleszórjuk a lisztet, felhígítjuk a vízzel és hozzáöntjük a szegfűszeggel és citromhéjjal felforralt bort, cukrot. Nyílt tűzre téve, habverővel addig kavarjuk, amíg sűrűsödni nem kezd. Csészékbe szűrve, forrón ...
A teljes recept itt olvasható
 
Ezt a süteményt sokan

Inteligens krémes

néven is ismerik. Elkészítése: A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral, a margarinnal, a liszttel és a vaníliás cukorral, majd lassan hozzákeverjük a tejet. A tojásfehérjéket ...
A teljes recept itt olvasható
Nyolc szelet húst vékonyra kiverünk, a leeső részeket megdaráljuk. A reszelt vöröshagymát megpirítjuk, majd beledobjuk a megtisztított, apró szeletekre vágott gombát. A puhára párolt gombát levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apró kockákra vágott, kisütött füstölt szalonnát, az egész tojást, a zsemlemorzsát és a ...
A teljes recept itt olvasható

További receptek a www.tundus.hu oldalain

Újabb hónap újabb receptek... és lassan akar múlni a tél... Talán ezek a finomságok megkönnyítik ezeket a hideg napokat :-)
Ennyi fért a jelenlegi hírlevelünkbe. Továbbra is várjuk a kéréseiket, javaslataikat a honlapunkkal kapcsolatban, és bízunk benne, hogy egy-egy beküldött recepttel, receptről készült fotóval Ön is hozzájárul online recept gyűjteményünkhöz. Ha már regisztrált tag, vagy szeretne regisztrálni, ezen a címen tud belépni. Amennyiben elnyerte tetszését hírlevelünk, megtisztel vele, és megköszönjük, ha továbbitja ismerőseinek, barátainak! Ha mégsem, akkor ide kattintva leíratkozhat róla, igy legközelebb már nem fog tőlünk hírlevelet kapni.
 
Az egész darab csirkecombokat sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával fűszerezem, majd sorban tepsibe rakom. Mellérakom a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott fokhagymát, ráöntöm az olajat és a sört, majd ...
A teljes recept itt olvasható
Az eddigi legjobb pogi: Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben, a többi hozzávalóval jól kidolgozom. Háromszori hajtogatás után kétujjnyira nyújtom. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom és 180 fokon 18-20 perc alatt készre ...
A teljes recept itt olvasható
 
A gesztenyemasszát kikeverjük a puha vajjal, a vaníliáscukorral, és a kakaóporral. Kibélelünk egy őzgerincformát folpackkal, és belesimítjuk a gesztenyemasszát, kicsit megnyomkodjuk. Rumos tejben megforgatott babapiskótát rakunk rá, ...
A teljes recept itt olvasható
A sertésszeleteket egyenletesen húsverő kalapáccsal klopfoljuk. Lisztbe mártva gyors tűzön olajban átsütjük és edénybe tesszük. A forró olajba kevés paradicsompürét majd lisztet teszünk, és együtt jól átforrósítjuk, majd tokaji borral (furmint vagy hárslevelű) felengedjük. Főzzük borssal, sóval nagyon pici cukorral ...
A teljes recept itt olvasható
 
A lisztet a sütőporral átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztot vajat, a langyos mézet, a citromhéjat és a fahéjat. Összekeverjük, jól kidolgozzuk, és másnapig hűtőben állni hagyjuk. Másnap kb. fél cm vastagságúra ...
A teljes recept itt olvasható
Négy nagy szelet húst kiklopfolunk, ráfektetjük a szalonnaszeleteket, összehajtjuk, hústűvel megtűzzük, lisztezve kevés olajon megpirítjuk a gombafejekkel együtt, majd félretesszük. A maradék olajon megdinszteljük a kis fej hagymát, fűszerezzük, felöntjük a musttal, borral, a húsokkal, a gombával összepároljuk. Majd a ...
A teljes recept itt olvasható
 
A gesztenyemasszát hagyjuk felengedni, majd burgonyanyomón áttörjük, és alaposan kikeverjük a tojássárgákkal és annyi tejjel, hogy sűrű krémet kapjunk. Egy kevés rummal ízesítjük, beletesszük a kakaóport. Végül összekeverjük ...
A teljes recept itt olvasható
A karfiolt megtisztítva rózsáira szétszedjük, és sós vízben megfőzzük. A húst megdaráljuk, az olaj felében 1 kiskanálnyi apróra vágott hagymát megpirítunk, és abban a húst megpároljuk. Tűzálló tálban a karfiolt a hússal rétegezve lerakjuk, a maradék olajból 2 dkg liszttel és a paradicsomlével vékony mártást ...
A teljes recept itt olvasható
 
Az enyhén sózott karajszeleteket, sorba rakjuk a tepsi alján, és a következő öntettel öntjük le: egy joghurtospohár olaj, ugyanennyi sör, tej és paradicsomlé. Ehhez hozzáadunk egy ek. ételízesítőt. Lefedjuk alufóliával és ...
A teljes recept itt olvasható
Az olajat felhevítjük, majd a lisztet rászórjuk, és állandó, folyamatos keverés közben világosbarnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a köménymagot, és a tűzről lehúzva, de folyamatosan kevergetve kipattogtatjuk. Hozzákeverjük a pirospaprikát, felöntjük vízzel, sóval ízesítjük és jól felforraljuk. Közben a zsemlét ...
A teljes recept itt olvasható
 
A hagymát kockára vágjuk, az olajon megpirítjuk, rádobjuk a kockára vágott húst, sóval, borssal, pirospaprikával, tárkonnyal, bazsalikommal, citromlével ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk. Közben ...
A teljes recept itt olvasható
A májat megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megdinszteljük, pirospaprikával, őrölt borssal, majorannával ízesítjük, majd a májat beletéve, a legnagyobb lángon 6-8 percig sütjük, közben fordítjuk. Utólag sózzuk, ...
A teljes recept itt olvasható
 
A csokoládét feldaraboljuk és tejben állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd belekeverjük a porcukrot, és hozzáadjuk a tojássárgáját. A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a csokoládéhoz. Hűvös helyen ...
A teljes recept itt olvasható
A tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük, olvaszott vajat vagy olajat keverünk hozzá, hogy a tészta ne tapadjon össze, összekeverjük porcukorral ízesített darált dióval vagy ...
A teljes recept itt olvasható
 
A olajon megpároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a lereszelt sárgarépát, és az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a kis doboznyi paradicsompürét, belekeverjük a ledarált húst, felöntjük paradicsomlével, sóval, ...
A teljes recept itt olvasható
A zöldborsót kifejtjük és az olajon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, liszttel meghintjük, s előbb vízzel, azután tejjel felengedjük, és 3-4 percig főzzük. ...
A teljes recept itt olvasható
 
Egy kuglóf formát kibélelünk sütőpapírral. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk, sóval, borssal, flekken fűszerkeverékkel fűszerezzük. A hússzeleteket egy sorban lerakjuk a kuglóf formába,erre rászórjuk a ...
A teljes recept itt olvasható
A húst megmossuk, a vizet lecsurgatjuk róla, külsejét megdörzsöljük sóval és fokhagymával tűzdeljük. Lábasba tesszük és leöntjük az olvasztott zsírral. Hozzátesszük a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket. Fedő alatt tűzhelyen vagy középmeleg sütőben sütjük, közben zsírjával ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a liszttel összekevert sütőport, a kakaóport, és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A túrót ...
A teljes recept itt olvasható
A búzadarát forró olajban világosbarnára pirítjuk. Kb. 1 dl. vízzel meglocsoljuk, hogy kissé megduzzadjon, s a jól lecsurgatott tésztát hozzákeverjük és átforrósítjuk. Tálaláskor baracklekvárt adunk hozzá, porcukorral szórjuk meg a ...
A teljes recept itt olvasható

További receptek a www.tundus.hu oldalain

Először is, ezuton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik 2009-ben receptjeikkel, hozzászólásaikkal emelték honlapunk színvonalát. Remélem, az idén is sok finomságot fognak ezeken az oldalakon találni :-) A tavalyi év a folyamatos növekedés jegyében telt, s bár nem illik ilyenekkel traktálni a kedves olvasót, de bizony volt, hogy a megugrott látogatottság miatt a szerver néha rendetlenkedett, de... ez legyen az idén is a legnagyobb problémánk... Számokban kifejezve az azt jelenti, hogy az év eleji napi 500-as látogatottság az év végére elérte a napi 4000 látogatót! Köszönjük még egyszer, s azon leszünk, hogy 2010 végére is hasonló növekedésről számolhassunk be :-)
Ennyi fért a jelenlegi hírlevelünkbe. Továbbra is várjuk a kéréseiket, javaslataikat a honlapunkkal kapcsolatban, és bízunk benne, hogy egy-egy beküldött recepttel, receptről készült fotóval Ön is hozzájárul online recept gyűjteményünkhöz. Ha már regisztrált tag, vagy szeretne regisztrálni, ezen a címen tud belépni. Amennyiben elnyerte tetszését hírlevelünk, megtisztel vele, és megköszönjük, ha továbbitja ismerőseinek, barátainak! Ha mégsem, akkor ide kattintva leíratkozhat róla, igy legközelebb már nem fog tőlünk hírlevelet kapni.
 
A töltelék elkészítése: A tejszint kemény habbá verjük, porcukorral elkevert kakaóval bekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott zselatint ( melyet a krémbe jól elkeverjük ). Az így elkészített krémet a tészta másik ...
A teljes recept itt olvasható
Az aszalt szilvát ha túl kemény, egy kevés vízben puhára főzzük. A pulykamellet kissé kiverjük, a széleit bevagdossuk, és a szeleteket egyenként besózva a megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát meg sajtot fektetünk, majd a lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakva, szorosan föltekerjük. Egy lábasban ...
A teljes recept itt olvasható
 
Kétféle (egy sima és egy piskóta) tésztát készítünk, melyet sütőpapirral fedett sütőlemezre kenünk és megsütjük. Elkészítjük a tölteléket: A tejből, lisztből, 15 deka cukorból, tojássárgájából és a zselatinból sárga ...
A teljes recept itt olvasható
A fél karikára vágott hagymát az olajban üvegesre sütjük. A megtisztított paprikát és paradicsomot apró darabokra vágva pár percig a hagymával együtt pároljuk. Hozzáadjuk a halászlé kockát, sót, borsot és végül a fűszerpaprikát, ezután vízzel felöntjük. Utána belerakjuk a megmosott és megtisztított apró halat és ...
A teljes recept itt olvasható
 
Az első tésztához valókat - kakaós lap - összekeverjük: tejföl, tojás, cukor, liszt, szódabikarbóna, kakaópor; és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Hasonlóképpen megsütjük a második - diós lap - , és harmadik ...
A teljes recept itt olvasható
Vajból, lisztből világos rántást készítünk, és felengedjük levessel. Felolvasztjuk benne a darabokra vágott sajtot, majd leszűrjük. Ízlés szerint sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük és összeforraljuk. Petrezselyemmel, pirított sajtos kenyér szeletkékkel forrón tálaljuk. ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tészta hozzávalóit: liszt, porcukor, margarin, só, tojás, méz, szódabikarbóna, tejföl, kakaópor összegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle, tepsi hátán. (kb. 10 perc). Elkészítjük a krémet: a pudingporokat összekeverjük a ...
A teljes recept itt olvasható
Az olajból és a lisztből paprikás rántást készítünk, a kifacsart hordós káposztát rádobjuk, és két liter vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, és az egészet jó puhára főzzük. Tálalás előtt beleöntjük a tejfölt, és ha a káposzta nem volt elég savanyú, ecettel ...
A teljes recept itt olvasható
 
Az alapanyagokat összekeverjük, muffinpapírral bélelt muffin-formába töltjük és kb. 20 perc alatt készre sütjük. ...
A teljes recept itt olvasható
A füstölt húst puhára főzzük, a szalonnát apró kockákra vágva zsírjára sütjük. A finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a savanyú káposztát, a babérlevelet és felöntjük a félretett füstöltlével. Zsemleszínű rántásba zúzot fokhagymát pirítunk, berántjuk ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tészta elkészítése: A 9 tojás fehérjét a 120 g kristálycukorral kemény habbá verjük majd keverőgép első fokozatával elvegyítjük a 9 tojás sárgáját. Ha ezzel készen vagyunk akkor keverő kanálal óvatosan, ...
A teljes recept itt olvasható
A csíkokra vágott gombát, sonkát, tarját, a felkarikázott citromot, paprikát és káposztát egy liter hideg vízben főzni kezdem. Amikor felforrt, hozzáteszem a két leveskockát, és negyven perc alatt puhára főzöm. Majd virslit karikázok a tetejére és egy pohár tejföllel összekeverem. Egy felkarikázott, főtt kemény ...
A teljes recept itt olvasható
 
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk és sós vízbe főni tesszük, hogy a víz éppen ellepje. Babérlevéllel, vöröshagymával, fokhagyával ízesítjük. Amikor a puha, az olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ...
A teljes recept itt olvasható
A túrót összekeverem a vajjal, tejföllel, pirospaprikával, sóval, őrölt köménnyel ízesítem, hozzáadom az apróra vágott (vagy reszelt) vöröshagymát, jó habosra keverem. Adhatunk hozzá mustárt, sört, őrölt borsot is. A paprikákat megmosom, ás csumájuk mentén késheggyel körbevágom a tetejüket, az ereket és a magokat ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, az olvasztott vajat és a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék ...
A teljes recept itt olvasható
A meghámozott, magtalanított sütőtököt(kb 1kg) kockákra daraboljuk. A tökhúshoz hozzáadjuk a citromok lereszelt héját és levét, valamint a cukrot, és a gyömbérport. Letakarjuk, másnapig állni hagyjuk. Takaréklángon, gyakran kevergetve dzsem sűrűségűre főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, lekötjük, száraz dunsztba ...
A teljes recept itt olvasható
 
Olajon sűrűn kevergetve világosbarnára pirítjuk a tarhonyát. Hozzáadjuk a félbevágott kis fej vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felönjtük hidegvízzel. Megsózzuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, ...
A teljes recept itt olvasható
Vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot és a magházától megtisztított, felszeletelt almát. Meghintjük curryvel, és fedő alatt összepároljuk. Lábosban felforrósítjuk a maradék vajat, barnára pirítjuk rajta a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, ...
A teljes recept itt olvasható
 
A csirkemellfilét csíkokra vágom, és megforgatom lisztben. Egy nagy teflonferpenyőben felhevítem az olajat, és pár perc alatt megsütöm benne a csirkehúst. A kukoricakonzervet leszűröm, és a húsra öntöm, lefedve 10 percig párolom. ...
A teljes recept itt olvasható
A hagymát apróra vágom, és az olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a darálthúst, és fehéredésig pirítom. Ezután annyi vizet öntök rá, hogy ellepje, hozzáadom sűrített paradicsomot(kis dobozos), babérlevéllel, sóval, vegetával, oregánóval, pizzafűszerkeverékkel ízesítem, és hozzáadom a megtisztított, két darabra ...
A teljes recept itt olvasható

További receptek a www.tundus.hu oldalain

A december mindenkinél a karácsonyi készülődés jegyében telik el... Az ünnepekre szóló receptválogatásunk itt található. Külön kiemelném (és nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek) a Bejgli és a mézes puszedli receptjét.
Ezúton (is) szeretnék a magam és Tündi nevében is minden kedves olvasónknak finom receptekkel teli készülődést és gazdag, békés ünnepeket kívánni!
Ennyi fért a jelenlegi hírlevelünkbe. Továbbra is várjuk a kéréseiket, javaslataikat a honlapunkkal kapcsolatban, és bízunk benne, hogy egy-egy beküldött recepttel, receptről készült fotóval Ön is hozzájárul online recept gyűjteményünkhöz. Ha már regisztrált tag, vagy szeretne regisztrálni, ezen a címen tud belépni. Amennyiben elnyerte tetszését hírlevelünk, megtisztel vele, és megköszönjük, ha továbbitja ismerőseinek, barátainak!
 
Az élesztőt a cukorral langyos tejben megfuttatom, közben előkészítem a feltéteket. Ha az élesztő "felfutott" beleborítom a lisztbe, megszórom liszttel és hagyom még 10 percig. Összekeverem a lisztet a sóval, olajjal, és annyi ...
A teljes recept itt olvasható
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat, az áztatott mazsolát és a vaníliáscukrot. Jól eldolgozzuk, hűtőben megdermesztjük. Vékony hengereket formázunk a masszából, majd olvasztott tortabevonóba mártjuk. A csokoládés rudakat fogyasztás előtt jól hűtsük ...
A teljes recept itt olvasható
 
A csirkecombokat lebőrözöm, megmosom. Elkészítem a szószt: az olajat összekeverem ketchuppal, apróra vágott fokhagymával, oreganoval, bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval, borssal. A csirkecombokat alaposan bekenem a szósszal, és 1 ...
A teljes recept itt olvasható
Az élesztőt 2 dl édes tejben megkelesztjük. Habosra keverjük a puha vajat vagy margarint a többi cukorral, a tojássárgákkal, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, végül a megfutatott élesztőt meg a lisztet. Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy lágy kelt tésztát kapjunk, végül közékeverjük a mazsolát. Amikor már hólyagos, ...
A teljes recept itt olvasható
 
A káposztát megtisztítjuk, kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk. A káposztát kb. gyufaszál vastagságúra szeleteljük vagy reszeljük. A hagymát apróra vágjuk és az olajon 2 evőkanál cukor hozzáadásával zsemleszínűre pirítjuk, ...
A teljes recept itt olvasható
A sütőport előbb liszttel összekeverjük, majd a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, egy csipet sót, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. A tésztát gyorsan összeállítjuk, majd egy órát pihentetjük, utána lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk. Csipkézett szélű, kerek ...
A teljes recept itt olvasható
 
A húst nagyobb szeletekre vágom és 2 liter hideg sós vízben felteszem főzni, amikor félig puha hozzáadom a hagymát, sárgarépát, fehérrépát, és fedő alatt puhára főzöm. Ha megpuhult a hús és a zöldségek is kiveszem, és ...
A teljes recept itt olvasható
A töltelékhez: 4 dl tejszín, 1 kisebb mandarinkonzerv. A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé. Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180° C-on 15-20 percig.Közben készítsük el a ...
A teljes recept itt olvasható
 
Elkészítem a szószt: összekeverem a ketchupot a mustárral, olajjal, szójaszósszal, sóval, kakukkfűvel, bazsalikommal, őrölt köménnyel. A húst apróra szeletelt fokhagymával megtűzdelem, sóval, borssal megszórom és alaposan ...
A teljes recept itt olvasható
A dióból kiválogatunk, egy maréknyi negyed gerezdet, a többit ledaráljuk. A Összekeverjük a darált dió a porcukorral, tojásfehérjével, málnaszörppel. A masszából golyókat formálunk, mindegyik közepébe egy negyed gerezd diót ...
A teljes recept itt olvasható
 
A csirkeszárnyakat áttisztítom, a többi húst átmosom. Hideg sós vízben lassú lángon felteszem főzni, szemes borssal, egészben hagyott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, zellerzölddel, paprikával, paradicsommal ízesítem. Amikor ...
A teljes recept itt olvasható
A padlizsánokat megmosom, és felszeletelem kb. 1 cm vastagra, besózom és állni hagyom fél órát. Ezután lecsöpögtetem, és szalvétával leitatom róla a levét. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, borssal megszórom, és egy kenőecsettel megkenem olajjal, majd előmelegített sütőben 15 percig sütöm, félidőben megfordítva a ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tojások fehérjét szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzákeverjük a ...
A teljes recept itt olvasható
A tejet zománcozott lábasban a cukor felével és az egyik csomag vaníliás cukorral felforraljuk. Közben kevés porcukorral felverjük a tojásfehérjéket. A habot beleszaggatjuk a tejbe, és ha a tej ismét felfőtt, átfordítjuk a habgaluskákat, majd szűrőkanállal kiszedjük egy tálba. A tojások sárgáját összekeverjük a ...
A teljes recept itt olvasható
 
A héjában megfőtt, majd meghámozott és burgonyanyomón áttört burgonyát elkeverjük a zsíradékkal, liszttel, darával, tojással és hozzáadjuk a sót. Pihentetés nélkül dolgozunk vele. Öklömnyi cipókra osztjuk a tésztát, és ...
A teljes recept itt olvasható
A tojássárgákat a cukor felével elkeverjük, a tojásfehérjét a cukor másik felével habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk és a darát befőzzük. A tojássárgákhoz forrón hozzákeverjük a megfőtt darát, és könnyedén elkeverjük a felvert tojáshabbal. Azonnal öntsük üvegtálba és befőttel díszítsük. Hidegen és ...
A teljes recept itt olvasható
 
A darált húst összekeverem a zsemlemorzsával, tejjel, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem. Folpackkon téglalapalakúra simítom és rárakom a sonka szeleteket, erre a szeletelt sajtot, majd ismét sonkát, és ...
A teljes recept itt olvasható
A megtisztított gyenge zöldbabot 2 cm-es darabokra vágjuk. Egy kis fej hagymát apróra vágunk, és az olajban világos sárgára fonnyasztjuk. Beletesszünk egy késhegynyi pirospaprikát, utána zöldbabot. Gyengén megsózzuk, kevés vizet öntünk alá, és jól befedve puhára pároljuk. Tehetünk hozzá egy zöldpaprikát és egy ...
A teljes recept itt olvasható
 
A zsemlét vízben (vagy tejben) megáztatjuk, ha jól megázott kinyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, egy kevés olajon megpirított reszelt vöröshagymát (vagy hagymakrémet),a zúzott fokhagymát, a tojást, borssal, ...
A teljes recept itt olvasható
A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött sűrű habbá verjük, közben pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk hozzá, ettől a hab könnyebb lesz. (A hab akkor van készen, ha a habverőről nem folyik le, hanem nagy darabokban megmaradt rajta.) A gőzről levesszük, és könnyedén hozzákeverünk negyedekbe tört diógerezdeket. Vajjal ...
A teljes recept itt olvasható

További receptek a www.tundus.hu oldalain

Egy pici beharangozó :-) Hamarosan új rovattal egészülnek ki receptjeink, és egy új fórumtéma nyílik, ahol szakavatott, hivatásos borászok segítségével választhatják ki kedves olvasóink, hogy melyik recepthez milyen borféle illik az asztalra. Ugyanitt személyes kérdéseket is fel lehet majd tenni, akármilyen borhoz, borvidékhez, tároláshoz, vagy a borok vásárlásához kapcsolódóan. Akinek esetleg kérdése van, akár most, még a fórum nyitása előtt is elküldheti címünkre a kérdését.
Kedves Látogatónk! Bár ez nem hirlevélbe illő hir, de mégiscsak muszály róla írni... Hirtelen nagyon megugrott a napi látogatottságunk, amit nem mindig bírt kiszolgálni a szerver. A kellemetlenségért ezúton is elnézésüket kérjük! A hónap közepén emiatt a szolgáltató komoly fejlesztéseket hajtott végre, így reméljük, a közeljövőben már elkerülnek minket az ilyen malőrök. Jelenleg még teljes terhelésnél is hibátlanul és gyorsan töltődik be az oldal, ha valakinél mégis lassulás tapasztalható, akkor érdemes megvizsgáltatni a net kapcsolatot, vagy a számítógépét.
Ennyi fért a jelenlegi hírlevelünkbe. Továbbra is várjuk a kéréseiket, javaslataikat a honlapunkkal kapcsolatban, és bízunk benne, hogy egy-egy beküldött recepttel, receptről készült fotóval Ön is hozzájárul online recept gyűjteményünkhöz. Ha már regisztrált tag, vagy szeretne regisztrálni, ezen a címen tud belépni. Amennyiben elnyerte tetszését hírlevelünk, megtisztel vele, és megköszönjük, ha továbbitja ismerőseinek, barátainak!
 
A zöldabot megtisztítjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és olajban világos sárgára dinszteljük, beletesszük a pirospaprikát, majd a zöldbabot, sóval, borssal ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, és fedő ...
A teljes recept itt olvasható
A kelleveleket sós, enyhén ecetes vízben megabáljuk, ereit kivágjuk, félretesszük. Az olajon megdinsztelünk egy kisebb fej reszelt vöröshagymát, a darált gombát, fűszerezzük, lepirítjuk, liszttel megszórjuk, borral felengedve sűrű pépet készítünk. A kelleveleket kiterítjük, ráhelyezzük a sonkát, szalonnát, megkenjük ...
A teljes recept itt olvasható
 
A hozzávalókat a lekvár és a főzőcsoki kivételével mixerrel összekeverem, és sütőpapírral bélelt magasabb peremű tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm. A süteményt kiborítom a tepsiből, a ...
A teljes recept itt olvasható
A zöldségeket egy serpenyőben vajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük. A kinyújtott tésztára halmozzuk, feltekerjük. A tetejét megkenjük felvert tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tejszínhabpótlót a tejjel, a vaníliás cukorral, és a fagyiporral habverővel kemény habbá verjük. Egy műanyagdobozba öntjük, és fagyasztóban kifagyasztjuk. ...
A teljes recept itt olvasható
A zöldbabot megtisztítjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, a vízbe tehetünk egy ág borsikát is. Amikor a bab megfőtt leszűrjük, kihűtjük, és összekeverjük a majonéz, tejföl, citromlé keverékével, sóval, borssal ízesítjük. ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, a tűrzről levéve belekeverjük a kókuszreszeléket, és a lisztet. Vizes kávéskanállal kivajazott tepsibe (hidegen) kis halmokat rakunk. Nagyon lassan ...
A teljes recept itt olvasható
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott húst, fűszerezzük, kevés vizet öntünk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, beletesszük a zúzott fokhagymát, zsírjára sütjük. Egy másik edényben a tejfölhöz keverjük a mustárt, a mézet, a vajat, az oreganót és a ...
A teljes recept itt olvasható
 
Az olajon sötét zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, levesszük a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, felengedjük vízzel, és sóval, borssal, babérlevéllel, kisebb fej vöröshagymával ízesítjük, kb. 10 percig lassú lángon ...
A teljes recept itt olvasható
A hagymát apróra vágjuk és az olajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, majorannával, őrölt köménnyel fűszerezzük. A paradicsomot meghámozzuk, apróra kockázzuk, és a szintén kockára vágott baconnal együtt a húshoz adjuk, pár percig együtt főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, ...
A teljes recept itt olvasható
 
Az avokádót megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy fél, kis fej reszelt vöröshagymát, a citromlevet, sóval, borssal ízesítjük, a tejfölt is hozzákeverjük és jól összeturmixoljuk. Pirítósra ...
A teljes recept itt olvasható
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd megfelezzük és belerekjuk a színezőt. Mindkét színből 8 egyforma golyót készítünk. Hűtőbe tesszük. Kis idő múlva kivesszük, a zöld golyót kilapítjuk és belecsomagoljuk a pirosat. Az így kapott 8 golyót fagyasztóba tesszük. Amikor jó kemény négy részre vágjuk és a magokat ...
A teljes recept itt olvasható
 
A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Egy jó nagy fazék aljára öntjük az ecetet, erre ráönjtük a szilvát, majd a tetejére szórjuk a kristálycukrot. Felforraljuk, majd 3 órán át takaréklángon főzzük. Kevergetni nem szabad! Amikor ...
A teljes recept itt olvasható
A 2 darab nagyobbfajta cukkinit megtisztítjuk, kettévágjuk, a magját kanállal kikaparjuk. A cukkinit tökgyalun, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk (vagy reszelhetjük is), az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a cukkinit, megsózzuk, kaporral ízesítjük és puhára ...
A teljes recept itt olvasható
 
A körtét megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. Befőzőlábasba tesszük, ráöntjük a bort, beleszórjuk a szegfűszeget és addig főzzük, amíg az egész pépessé válik. Átpaszírozzuk, majd a lábasba visszatéve ...
A teljes recept itt olvasható
Sajtos: a sajtot összekeverjük a tejjel. Ketchupos: a ketchuphoz hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt, őrölt borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. Túrós: a túrót a tejföllel elkeverem, sóval, borssal, fokhagymával ízesítem. Zöldfűszeres túrós: a túrót a tejföllel elkeverem, sóval, borssal, és ízlés szerint ...
A teljes recept itt olvasható
 
A palacsintatésztához a lisztet és a sót keverőtálba szórjuk. A tojásokat egyenként felütjük, a liszthez adjuk, majd apránként hozzáöntjük a tejet, és simára eldolgozzuk. Ezután több részletben hozzákeverünk annyi buborékos ...
A teljes recept itt olvasható
A narancshéját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. Az almákat meghámozzuk. lereszeljük és a narancslével elkevert cukorral 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a narancshéjat és további 10 percig főzzük. Vanília aromával ízesítjük, lekötjük, szárazon ...
A teljes recept itt olvasható
 
A padlizsánokat megmosom és hosszában kb. fél cm vastag szelekre vágom, besózom és állni hagyom 1 órát. Közben elkészítem a paradicsom szószt: a zúzott fokhagymát az olajon kicsit megpirítom, és rárakom a meghámozott, apró ...
A teljes recept itt olvasható
A nagyobb, savanykás almákat megmossuk és legyaluljuk. 5 kiló almapéphez 1 kg cukrot számítunk. A cukrot a vízzel sziruppá főzzük, és rummal ízesítjük, majd az almapéphez keverjük, Üvegekbe tömködjük, lekötjük, a helyére tesszük. ...
A teljes recept itt olvasható

További receptek a www.tundus.hu oldalain

Rendszeresen kapunk leveleket, amiben lisztmentes, vagy egyéb különleges recepteket kérnek tőlünk a kedves látogatók. Mivel tudjuk, hogy ez mekkora plussz teher lehet egy-egy adott családnak, ezért ezuton is szeretnénk az Ön segítségét is kérni. Ha ismer ilyen receptet, kérjük küldje el nekünk, és mi szívesen közzétesszük. A téma fontosságára való tekintettel külön fórumtémát is nyitottam a témakörnek, és bár jelenleg még senki nem irt bele, remélem, hogy idővel hasznos tanácsokkal lesz tele a topic. A fórum ide kattintva: Lisztérzékeny a családban olvasható el.
Az előző témakörhöz kapcsolódóan még sok információ hasznos lehet mindazoknak, akik most, vagy nem régen ismerkednek a témával, ezért mindenkit kérünk, hogy ossza meg velünk tapasztalatait!
Ennyi fért a jelenlegi hírlevelünkbe. Továbbra is várjuk a kéréseiket, javaslataikat a honlapunkkal kapcsolatban, és bízunk benne, hogy egy-egy beküldött recepttel, receptről készült fotóval Ön is hozzájárul online recept gyűjteményünkhöz. Ha már regisztrált tag, vagy szeretne regisztrálni, ezen a címen tud belépni. Amennyiben elnyerte tetszését hírlevelünk, megtisztel vele, és megköszönjük, ha továbbitja ismerőseinek, barátainak!
 
A hagymát megtisztítjuk, a paradicsomot és az uborkát megmossuk, megszárítjuk és apró kockákra vágjuk. Az ecetet a sóval, borssal és az olajjal elkeverjük, majd a kockázott zöldségekkel összekeverjük, pár órára hűtőbe ...
A teljes recept itt olvasható
Az apró, kemény és hibátlan kis zöld dinnyéket jól megmossuk, lecsurgatjuk és üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára kaprot teszünk. Az üvegbe a dinnye közé nyomkodjuk az ujjnyi vastag tormaszeleteket, a borsikafüvet, az erős paprikákat, a babérleveleket és szemesborsot szórunk rá. Elkészítjük a felöntőlevet (egy 5 literes ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tepsit alufóliával kibélelem, majd belerakom a megmosott paprikákat. 15 percig sütöm, majd megfordítom a paprikákat és a másik felüket is 15 percig sütöm (addig amíg a külseje meg nem barnul). Ha kész 5 percre betakarom ...
A teljes recept itt olvasható
A paradicsomokat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk. Az uborkával, zöldpaprikával, újhagymával együtt félkarikára vágjuk. A salátát négy nagy levelén kívül durva darabokra aprítjuk. A parizert és a sajtot csíkokra szeljük, az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük. A kefírt sóval, borssal, ...
A teljes recept itt olvasható
 
Az érett paradicsomot meghámozzuk, felaprítjuk. Egy tálban összekeverjük a felszeletelt lilahagymával , morzsolt bazsalikommal, sóval és két evőkanál olívaolajjal. Míg a saláta a hűtőben érik kenyérszeleteket pirítunk. Még ...
A teljes recept itt olvasható
Az almákat meghámozzuk, az alma közepét magházastól kiemeljük, fél centiméteres karikákra vágjuk. Az almaszeleteket először lisztbe, majd a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztába mártjuk, és forró olajban kisütjük. Tálaláskor fahéjas porcukorral megszórjuk. ...
A teljes recept itt olvasható
 
Az olajon kis lángon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, és az összezúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az összeturmixolt, lehéjazott paradicsomot, és a többi ízesítőt: őrölt szegfűbors, őrölt szegfűszeg, mustár, só, ...
A teljes recept itt olvasható
A csirkemellet szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy kiolajozott tepsibe pakoljuk a húst, rárakjuk a meghámozott, felszeletelt paradicsomokat, megszórjuk: bazsalikommal (lehet friss is), oreganóval, pizzafűszerkeverékkel, ráöntjük a tejszínt, letakarjuk alufóliával és kb. 30-40 percig sütjük, majd a ...
A teljes recept itt olvasható
 
A babapiskótát darabokra törjük, a harmadát egy tál aljába rendezzük és meglocsoljuk rummal, diót és mazsolát szórunk rá. Ráöntjük a vaníliapuding felét és újra kezdjük a rétegezést: piskóta, rum, dió, mazsola, majd a ...
A teljes recept itt olvasható
A paprikákat megmossuk, és jó szorosan egymás mellé rakva, üvegekbe tesszük. Savanyúság levet készítünk: a vízhez hozzáadjuk az ecetet, kristálycukrot, sót, és a borként, felforraljuk, majd lehűtve a paprikákra öntjük, az üvegeket celofánnal lekötözzük. A felöntő lé arányai: 1,5 l vízhez, 3 dl 10 %-os ecet, 9 ...
A teljes recept itt olvasható
 
A 4 darab közepes nagyságú céklát jól megmossuk, ha szükséges kefével megsúroljuk és vízben megfőzzük. Leszűrve hideg vízbe rakjuk, mert úgy a héja könnyebben leválik, majd meghámozzuk. Uborka gyaluval szeletekre vágjuk ...
A teljes recept itt olvasható
Az alapanyagokat megtisztítjuk, felszeleteljük (az uborkát, hagymát, paprikát: uborka szeletelővel, a káposztát: káposzta gyaluval). Egy nagy tálban összekeverjük az alapanyagokat és rászórjuk a cukrot, a sót, a borként, hozzáönjük az ecetet, és jól összekavarjuk. 1 napig állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk, és ...
A teljes recept itt olvasható
 
A körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, a magját kiszedjük, és a körte nagyságától függően 2 vagy 3 darabra vágjuk. Elkeverünk 1 kg kristálycukrot 3 liter vízben, szegfűszeggel és egész fahéjjal ízesítjük, felforraljuk és a ...
A teljes recept itt olvasható
A szilvák szárát leszedjük, megmossuk, üvegekbe rakjuk, 2-3 szegfűszeget szórunk rá üvegenként. 3 liter vízhez 1 kg kristálycukrot adunk és felforraljuk, ezt a forró levet öntjük a szilvákra, tetejükre késhegynyi szalicilt teszünk, celofánnal lekötözzük, és másnapig szárazdunsztban tartjuk. ...
A teljes recept itt olvasható
 
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, 1 kg meggyhez 60 dkg cukrot adunk, összekeverjük, kiskanálnyi szalicilt is adunk hozzá, és ezzel is összekavarjuk. 1-2 napig állni hagyjuk, közben naponta többször megkavargatjuk. Ezután a meggyet ...
A teljes recept itt olvasható
A hagymát vékony karikára vágjuk, a paprikát csíkokra metéljük, az uborkát és a paradicsomot feldaraboljuk. Kibélelünk egy nagy tálat salátalevelekkel, ráhalmozzuk az összekevert zöldségeket és a kockára vágott sajtot, majd leöntjük az öntettel. Tetejére szórjuk az ...
A teljes recept itt olvasható
 
A karajt kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Egy kiolajozott tepsibe négy szelet húst egymás mellé fektetünk, mindegyiket megszórjuk csipetnyi őrölt szerecsendióval, és reszelt sajttal, majd ráfektetjük a másik négy szelet ...
A teljes recept itt olvasható
A paprikát magházától, ereitől megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk (forró vízbe mártjuk), nyolcrészre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, rárakjuk a paprikát, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd ...
A teljes recept itt olvasható
 
A paradicsomokat átmossuk, feldaraboljuk, a hibás részeket kivágjuk. Egy nagy lábasban felrottyantjuk, majd paradicsompaszírozón átdaráljuk. A kapott levet ismét egy nagy lábasba rakjuk, és felfőzzük, ízlés szerint adhatunk hozzá: ...
A teljes recept itt olvasható
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk és sós vízbe főni tesszük, hogy a víz éppen ellepje. Babérlevéllel, vöröshagymával, fokhagyával ízesítjük. Amikor a puha, az olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk, hozzáöntjük a tejfölt, és a burgonyához szűrjük, ha szükséges vízzel hígítjuk. Egyet ...
A teljes recept itt olvasható

További receptek a www.tundus.hu oldalain

Újabb receptekkel bővült a befőttek és savanyúságok gyűjteménye, ne sajnáljuk rá az időt, hiszen most olcsóbban elkészíthetők, mint a későbbi időszakban, és az sem mellékes, hogy a boltban kapható termékekkel ellentétben ezek biztos nem tartalmaznak "E" betűs kiegészítőt :-) A savanyúságok tematikus gyűjtője ide kattintva  Befőzés: savanyúságok olvasható el.A befőttek kategóriája ide kattintva  Befőzés: befőttek érhető el. Van saját, jól bevált "titkos" recept? Szívesen közzétesszük!
Kíváncsi vagyok, hányan olvassák a hírlevelünk? :-) Kérem, küldjenek az olvasásról visszaigazolást! Köszönöm!
Ennyi fért a jelenlegi hírlevelünkbe. Továbbra is várjuk a kéréseiket, javaslataikat a honlapunkkal kapcsolatban, és bízunk benne, hogy egy-egy beküldött recepttel, receptről készült fotóval Ön is hozzájárul online recept gyűjteményünkhöz. Ha már regisztrált tag, vagy szeretne regisztrálni, ezen a címen tud belépni. Amennyiben elnyerte tetszését hírlevelünk, megtisztel vele, és megköszönjük, ha továbbitja ismerőseinek, barátainak!
 
A brokkolit annyi vízben, hogy ellepje puhára főzzük, a vízbe tesszük még egy kis fej hagymát, fokhagymát, burgonyát. Sóval, borssal ízesítjük. Ha megfőtt összeturmixoljuk, hozzáöntjük a liszttel elkevert tejszínt, és ...
A teljes recept itt olvasható
A közepes nagyságú uborkákat héjastól kis kockákra vágjuk és összekeverjük az apróra vágott kaporral. Nem sózzuk. Étkezés előtt ráöntjük az uborkára a joghurttal, vagy tejföllel hígított majonézt, és ha kell ...
A teljes recept itt olvasható
 
A zsömlék tetejét levágjuk (kb. 1 cm). Az alsó rész belsejét kikaparjuk. A kalapokat és a zsemlék belsejét vékonyan megvajazzuk. Egy tálban összekeverünk egy nagy doboz tejfölt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a apró darabokra ...
A teljes recept itt olvasható
A megtisztított cukkinit ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. Félórányi állás után gyengén kinyomjuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk és forró olajban kisütjük. ...
A teljes recept itt olvasható
 
A karfiolt sós vízben nem túl puhára főzzük, majd lecsepegtetjük, rózsáira szedjük. Lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban kisütjük. Ízlés szerint tartármártással, fokhagymamártással ...
A teljes recept itt olvasható
A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tejföl felét és az apróra vágott kaprot. Jól összedolgozzuk, majd leöntjük a maradék ...
A teljes recept itt olvasható
 
A húst kockákra vágjuk. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a húst, és hirtelen, nagy lángon megpirítjuk. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, vizet öntünk alá, és fedő alatt, félpuhára ...
A teljes recept itt olvasható
A paradicsomokból lehetőség szerint közepes nagyságuakat válasszunk, majd a tetejükről egy lapot levágunk, belsejüket kikaparjuk. Az üregeket megtöltjük a darált sonka, a kemény tojás, a snidling, só és egy kevés tejföl keverékével, és visszaillesztjük a levágott lapot a tetejükre. Kivajazunk egy tűzálló tálat, ...
A teljes recept itt olvasható
 
10-14 cm-es uborkákat megmosunk, két végét levágjuk, majd két ellentétes oldalról, keresztben háromnegyed részig bevágjuk. Az így négy cikkre nyitott uborkákat egy 5 literes befőttes üvegbe rakjuk. A jól kimosott üveg legaljára ...
A teljes recept itt olvasható
A tejfölt a krémsajttal összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, cukorral, citromlével és a finomra vágott kaporral. Hozzákeverjük a diógerezdeket és a felkockázott sajtokat, uborkát. A koktélos poharak szélén végighúzunk egy citromgerezdet, utána a poharat a finomra vágott kaporba mártjuk. A zöld ...
A teljes recept itt olvasható
 
A megtisztított zöldbabot kb. 2 centi hosszú darabokra vágjuk, jól megmossuk, és sós vízben feltesszük főni (annyi vízben, hogy ellepje). A hagymát, fokhagymát, és a babérlevelet is hozzáadjuk, puhára főzzük. Közben ...
A teljes recept itt olvasható
A sárga és görögdinnye húsát (mag nélkül) 2 centis kockára vágjuk. 2-3 órát hűtőben érleljük, majd pezsgőskehelybe szedjük és leöntjük 3 rész tokaji édes szamorodni, 1 rész minőségi vodka keverékével, majd tört, cukrozott jéggel megszórva tálaljuk. Mentalevéllel ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, a legkisebb fokozaton kb. 20 percig sütjük. Közben ...
A teljes recept itt olvasható
A karalábét almareszelőn lereszeljük, megsózva állni hagyjuk. A sós vízben főtt tésztát leöblítjük, leszűrjük és félre tesszük. Az olajon a cukrot aranybarnára pirítjuk, erre tesszük rá a kicsavart karalábét és lassú tűzön lepirítjuk. Fűszerezzük, és összekeverjük a tésztával. A tejfölt külön kínáljuk ...
A teljes recept itt olvasható
 
Megtisztítjuk és karikákra vágjuk (én uborka gyalun szoktam szeletelni) a sárgarépát, és annyi sós vízben, hogy ellepje 15 perig főzzük. Ezután kevés ecettel meg cukorral ízesítjük, hogy kellemesen savanykás ízű legyen a leve, ...
A teljes recept itt olvasható
Egészséges meggyszemeket válogatunk, megmossuk és magozás nélkül belerakjuk egy 5 literes befőttes üvegbe, rászórjuk a cukrot, belerakjuk a szegfűszeget, és a fahéjdarabokat, majd ráöntjük a pálinkát. Megkavargatjuk, hogy a cukor elolvadjon. 2-3 naponta egyszer megkavarjuk, 4 hét múlva már fogyaszthatjuk. A levét üvegekbe ...
A teljes recept itt olvasható
 
A hagymát apróra vágjuk és forró olajban megdinszteljük, levesszük a tűzről megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, kevés vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst, és visszarakjuk a tűzre. Ízesítjük őrölt ...
A teljes recept itt olvasható
A málnát kézzel összetörjük, összekeverjük a vízzel, és a szalicillel, 1 egész napot állni hagyjuk egy 5 literes befőttes üvegben. Másnap egy tüll zacskóba rakjuk, felfüggesztjük, állni hagyjuk, hogy magától kicsepegjen a folyadék, hozzáadjuk a cukrot, megkevergetjük, hogy a cukor elolvadjon. Üvegekbe öntjük, és ...
A teljes recept itt olvasható
 
A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Egy lábasban felmelegítjük az olajat, és a cukrot világos barnára karamellizáljuk, majd rászórjuk a hagymát és 2-3 percig kevergetjük. Ezután ráöntjük a bort, az ecetet, sózzuk, ...
A teljes recept itt olvasható
A vékonyra szeletelt (legyalult) friss uborkát, káposztát, hagymát és paprikát összekeverjük a cukorral, az ecettel, a szalicillel és a borkénporral. Így egy órát állni hagyjuk, de közben azért még átkavarjuk. Majd azzal a lével, amit engedtek a zöldségek, üvegekbe rakjuk és lezárjuk. (Az felhasznált ecet ...
A teljes recept itt olvasható

További receptek a www.tundus.hu oldalain

Újabb receptekkel bővült a befőttek és savanyúságok gyűjteménye, ne sajnáljuk rá az időt, hiszen most olcsóbban elkészíthetők, mint a későbbi időszakban, és az sem mellékes, hogy a boltban kapható termékekkel ellentétben ezek biztos nem tartalmaznak "E" betűs kiegészítőt :-) A savanyúságok tematikus gyűjtője ide kattintva  Befőzés: savanyúságok olvasható el.A befőttek kategóriája ide kattintva  Befőzés: befőttek érhető el. Van saját, jól bevált "titkos" recept? Szívesen közzétesszük!
Az elmúlt napokban mi is üdülni voltunk Bogláron, igy a szokásosnál valamivel kevesebb recepttel frissült a honlap, de igyekszünk bepótolni a lemaradást. :-) Köszönjük a beérkező leveleket, és a biztatást! :-)
Ennyi fért a jelenlegi hírlevelünkbe. Továbbra is várjuk a kéréseiket, javaslataikat a honlapunkkal kapcsolatban, és bízunk benne, hogy egy-egy beküldött recepttel, receptről készült fotóval Ön is hozzájárul online recept gyűjteményünkhöz. Ha már regisztrált tag, vagy szeretne regisztrálni, ezen a címen tud belépni. Amennyiben elnyerte tetszését hírlevelünk, megtisztel vele, és megköszönjük, ha továbbitja ismerőseinek, barátainak!
 
Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a sót, a tejfölt, a megfuttatott élesztőt, és a tejet. Jól összedolgozzuk, cipót formázunk belőle megszórjuk liszttel és fél ...
A teljes recept itt olvasható
A cukkinit meghámozzuk, és kb. fél centi vastagra vágjuk, kicsit megsózzuk, fél óráig állni hagyjuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. Két szelet cukkini közé egy vékony szelet sajtot rakunk, majd a szokásos módon panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. ...
A teljes recept itt olvasható
 
Gőz fölött: a margarint beletesszük egy lábasba, bele a kakaót, a porcukrot, amikor megolvadt, a tojásokat is belekavarjuk, majd a többi anyagot is hozzákavarjuk. Celofánba csavarjuk, 2 rudat készítünk ...
A teljes recept itt olvasható
A hámozott, belezett patisszont fél centi vastag szeletekre vágjuk. Tejfölt elkeverünk tojással és reszelt sajttal, fűszerezzük sóval, ízlés szerint kaporral, fehér borssal, kurkumával. Kizsírozott, lisztezett jénaiba helyezzük a szeleteket, leöntjük a mártással, majd ismét a szeletek, újra a mártás. A tetejére mártás ...
A teljes recept itt olvasható
 
Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A forma alját egy sor babapiskótával kirakjuk. A túrót összekeverjük a vaníliás cukorral, a tejföllel, a kemény habbá vert tejszínnel, a porcukorral és a citom reszelt héjával. A ...
A teljes recept itt olvasható
Zsíradékban üvegesre pároljuk a hagymát, esetleg adhatunk hozzá zöldpaprikát, paradicsomot, elkeverjük pirospaprikával. Beletesszük a 4-5 centis kockára vágott, hámozott, belezett csillagtököt, fedő alatt megfőzzük, majd sózzuk, és tejföllel leöntve ...
A teljes recept itt olvasható
 
A torta alsó részéhez a babapiskótát szétmorzsoljuk, vagy ledaráljuk, és az olvaszott margarinnal összekeverjük, ha szükséges tejet is adunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. Folpackkal bélelt kapcsos tortaforma aljába ...
A teljes recept itt olvasható
A hámozott, belezett patisszont fél centi vastag szeletekre vágjuk, kissé besózzuk és azonnal panírozzuk, majd az egyik oldalát fedő alatt, a másikat fedő nélkül megsütjük. ...
A teljes recept itt olvasható
 
Olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, és fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, belerakjuk a csirkecombokat,sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük (tehetünk bele 1-2 szál borsikafüvet, 1 paradicsomot, 1 ...
A teljes recept itt olvasható
A padlizsánt félbevágjuk, a belsejét kivájjuk és apró kockákra vágjuk. Felforrósított olajban a rizst, a hagymakarikákat, a kis darabokra vágott paradicsomot, valamint a padlizsándarabokat megdinszteljük, majd fél liter vízzel felöntjük. Minden fűszert és a szétnyomott fokhagymát hozzáadjuk, fedő alatt kb. 15 percig ...
A teljes recept itt olvasható
 
A csirkemellet csíkokra szeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Közben a zöldségeket enyhén sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük (a levét félretesszük), a húst a zöldségekkel összekeverjük, ...
A teljes recept itt olvasható
A megtisztított karalábéból egy centis körszeleteket vágunk, és vajon puhára pároljuk. A kivert, megsózott húsokat lisztbe forgatva megsütjük. A karalábét kivajazott jénai tálba tesszük, mindegyik tetejére rárakunk egy szelet húst, egy szelet sajtot, majd ismét karalábét, és a műveletet még egyszer megismételjük. ...
A teljes recept itt olvasható
 
A meggyet kimagozzuk, megcukrozzuk és állni hagyjuk. A margarint összekeverjük a porcukorral, és sütőporral. Belereszeljük a citrom héját és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tojások felvert ...
A teljes recept itt olvasható
A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk, rátesszük a darált húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a rizzsel összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A ...
A teljes recept itt olvasható
 
A lisztben elmorzsolom a margarint, hozzáadom a vizet, a tojássárgát, sózom, és jól összedolgozom. Hűtőben pihentetem kb. 20-30 percig. Addig elkészítem a tölteléket: a hagymát megtisztítom, egy hagymát négy részre vágok és ...
A teljes recept itt olvasható
A makarónit a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Az olajon üvegesre pároljuk a megtisztított, kockára vágott hagymát, és hozzáadjuk a darált húst. Amikor elvesztette a színét, hozzáadjuk a megmosott, karikára vágott cukkinit. Paradicsompürével, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük, ...
A teljes recept itt olvasható
 
A lisztet elkeverjük a tojással, kevés vízzel, sóval, és az olajjal. Jól kikeverjük, majd forró vízbe szaggatva kifőzzük, és leszűrjük. ...
A teljes recept itt olvasható
A meggyet megmossuk, leszárazzuk, kimagozás nélkül egyliteres üvegekbe töltjük. Minden üveghez 10 szem édesítő tablettát számítunk, ezeket előzőleg fél deci forró vízben feloldjuk, és kihűlve a gyümölcsre öntjük. Ezután az üveget szódavízzel színültig töltjük, és mokkáskanálnyi benzoesavas nátriumot vagy ...
A teljes recept itt olvasható
 
A meggy felét átdaráljuk. 1 kg kimagozott meggyhez maximum 2 kávéskanálnyi édesítőszert számolunk. Ezt a mennyiséget 3 dl vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a meggyvelőt és az egész szemeket. Az egészet sűrűre főzzük, ...
A teljes recept itt olvasható
A rostos meggylé készítéséhez a cigánymeggy a legjobb, mert abból nyerhető a legtöbb lé. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és egy napig állni hagyjuk, ezalatt levet ereszt. Leszűrjük, de a gyümölcsöt nem nyomkodjuk ki. A körülbelül 3 liternyi rostos levet egyszer felforraljuk, feloldjuk benne az édesítő tablettát, majd a ...
A teljes recept itt olvasható

További receptek a www.tundus.hu oldalain

Javában tart a befőzési szezon, talán még időben mutatunk egy egyszerű technikát, amivel cseresznye, egres, őszibarack, kajszibarack, körte, szilva befőtt készíthető cukor nélkül. A teljes recept ide kattintva  Befőttek cukor nélkül olvasható el.
Ezúton is szeretném megköszönni a beérkező leveleket, folyamatosan és szépen növekszik a látogatottságunk, immár tartósan 1000 feletti egyedi látogatónk érkezik naponta, de a recept beküldéshez valahogy még most sincs senkinek sem bátorsága... vagy mi rontottunk el valamit??? :-)
Ennyi fért a jelenlegi hírlevelünkbe. Továbbra is várjuk a kéréseiket, javaslataikat a honlapunkkal kapcsolatban, és bízunk benne, hogy egy-egy beküldött recepttel, receptről készült fotóval Ön is hozzájárul online recept gyűjteményünkhöz. Ha már regisztrált tag, vagy szeretne regisztrálni, ezen a címen tud belépni. Amennyiben elnyerte tetszését hírlevelünk, megtisztel vele, és megköszönjük, ha továbbitja ismerőseinek, barátainak!
 
A hozzávalókat langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozzuk és puha tésztát gyúrunk belőle. A sütőnk méretétől függöen felosztjuk a tésztát, átlagosan 4 darab az ideális, majd az igy kapott cipókat a tepsi nagyságára ...
A teljes recept itt olvasható
Káposztából a fehérkáposzta, paprikából a sárga húsú paprika a javasolt. A káposztát felszeleteljük fél ujjnyi vastagra. Az uborkát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk és megsózzuk. A paprikát is vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, majd szintén vékony szeletekre vágjuk. A feta sajtot ...
A teljes recept itt olvasható
 
Ez a recept gyakorlatilag megeggyezik a kakaós fornetti receptjével, csak a töltelékben van különbség. A hozzávalókat langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozzuk és puha tésztát gyúrunk belőle. A sütőnk méretétől ...
A teljes recept itt olvasható
A két nagyobbfajta krumplit megfőzzük, és jól összetörjük. Beletesszük a tojást, és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ezután feltesszük a levet: a hagymát megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk és felöntjük a krumpli főzőlevével. Beletesszük a zellerzöldet, és a petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük, ...
A teljes recept itt olvasható
 
A margarint a tejjel összeforraljuk, majd a levesszük a tűzről és beleszitáljuk a lisztet. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként belekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. ...
A teljes recept itt olvasható
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a cukkinit megmossuk, és héjával együtt vékony csíkokra vágjuk. Apróra vágjuk a hagymát és a cukkinival együtt kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejszínt és lassú tűzön, fedő nélkül még 5 percig főzzük. A diót durvára vágjuk és ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tésztát kifőzzük, leszűrjük. A szalonnát apró kockákra szeleteljük, megpirítjuk. A tejszínt összekeverjük a tojássárgákkal, sóval, borssal ízesítjük, majd összekeverjük a tésztával, hozzákeverjük a megpirított ...
A teljes recept itt olvasható
A zöld dió akkor jó befőttnek, ha belül még puha. Május végétől érdemes elkezdeni. Egy darabot késsel kettévágunk, ha nem akad meg a kés a héjában akkor jó lesz befőttnek. A diókat alaposan megmossuk (én szivaccsal szoktam), majd vastag tűvel (kötőtű is jó) átszurkáljuk és egy lábasba rakjuk. Annyi vizet öntsünk ...
A teljes recept itt olvasható
 
A recept élesztővel készül, de nem kell keleszteni. A töltelék hozzávalóit, - a 20 dkg margarint, (Rama) 2 tojás sárgáját és 2 mokkáskanálnyi sót - előre összekeverjük. Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben ...
A teljes recept itt olvasható
A meggyet leszűrjük, és a levet egy edényben felfogjuk. Három evőkanál meggylevet az étkezési keményítővel összekeverünk, és a maradék lével felengedve, kevergetve felforraljuk. A meggyet beleöntjük és 1-2 evőkanál cukorral ízesítve kihűlni hagyjuk. Öt deka vajat felolvasztunk. A tojást szétválasztjuk. A sárgáját ...
A teljes recept itt olvasható
 
A kenyeret nagyobb kockákra vágjuk és baconba tekerjük. A paprikákat megmossuk, a magvakat és ereket eltávolítjuk, kockákra vágjuk (hasonló nagyságúra, mint a kenyér). A gombát megtisztítjuk, a hagymát meghámozzuk, nagyság szeint ...
A teljes recept itt olvasható
Kevés olajon megfonnyasztom a karikára szeletelt újhagymát, hozzáadom a lereszelt fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot (előtte leforrázom és a héját leszedem róla), és 2 percig pirítom. Ezután felverem a tojásokat, összekeverem a joghurttal, a lereszelt sajttal, apróra vágott bazsalikomlevéllel és megsózom. Ráöntöm ...
A teljes recept itt olvasható
 
A húst 8 szeletre vágjuk, kissé megklopfoljuk, megszórjuk a fűszersóval. A bazsalimot leöblítjük, és lerázzuk róla a vizet. Minden húscsíkra 4-5 bazsalikomlevelet és 1 szelet szalonnát teszünk, majd harmonikaszerűen ...
A teljes recept itt olvasható
A paradicsomot leforrázzuk, a héját leszedjük, cikkekre vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, ujjnyi darabokra szeleteljük. A 3 nagy fej hagymát megtisztítjuk, ketté vágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát (adhatunk hozzá 1-2 gerezd fokhagymát is), majd megszórjuk pirospaprikával (a tűzről ...
A teljes recept itt olvasható
 
A lilahagymát megtisztítjuk, kettévágjuk és vékony szeletekre vágjuk. Salátalevet készítünk: a cukrot elkeverjük a vízben, ecettel és sóval ízesítjük, ráöntjük a hagymára és 1 éjszakát hűtőben érleljük. ...
A teljes recept itt olvasható
A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, és a kukoricát. A tojást összekeverjük az olajjal, joghurttal, sóval, ételízesítővel, kakukkfűvel, bazsalikommal, majd összekeverjük a lisztes hozzávalókkal. Formákba rakjuk és előmelegített sütőben 25 percig sütjük. ...
A teljes recept itt olvasható
 
A salátát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát, a vékony csíkokra vágott lilahagymát, majd összekeverjük az "olaszos" salátaöntet fűszerkeverékkel. (a fűszerkeveréket a leírás szerint ...
A teljes recept itt olvasható
A két tojást megfőzzük. A salátalevelekből kiválasztunk 12 darabot a nagyobbakból, szűrőkanálban lemossuk, majd jól lecsepegtetjük. Egy edényben vizet forralunk, és a szűrőkanállal együtt 1-2 percre a gőz fölé tartjuk a salátát, hogy egy kicsit megereszkedjenek a levelek, és töltés közben ne törjenek össze. Pár ...
A teljes recept itt olvasható
 
A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Belerakjuk a csirkemájat, majorannával, borssal fűszerezzük és készre sütjük. Vajjal és mustárral, összeturmixoljuk és ízlés szerint sózzuk. ...
A teljes recept itt olvasható
A banánt (héj nélkül) karikára vágjuk, a megtisztított rebarbarát feldaraboljuk, és összekeverjük a banánnal, a cukorral és egy citrom kifacsart levével. Két órát állni hagyjuk, majd felforraljuk, 15-20 percig főzzük. A forró masszát fertőtlenített üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz gőzben hagyjuk ...
A teljes recept itt olvasható

További receptek a www.tundus.hu oldalain

Kicsit borongós idővel indult az idei nyár, de még időben szólunk, most lehet szedni a bodza virágát, amiből szörp vagy üdítő készíthető. Honlapunkon több recept is található segítségként, itt a bodza üdítő receptje, itt a bodzavirág szörp receptje,és itt egy másik szörp receptje is megtalálható. Ugyancsak ebben a hónapban kell begyüjteni a még éretlen diókat a befőtt készítéséhez. Ezekhez is található recept, az egyiket itt találjuk:Zölddió befőtt recept, a másikat ide kattintva másik zölddió befőtt nézhetjük meg.
Ismét új funkcióval bővült honlapunk, bár a felhasználók közül kevesen vették észre, hogy immár saját, egyedi avatar képet készíthetünk akármilyen feltöltött képből. Ezt a funkciót a "Saját adatok" menüpontban találjuk.
Ennyi fért a jelenlegi hírlevelünkbe. Továbbra is várjuk a kéréseiket, javaslataikat a honlapunkkal kapcsolatban, és bízunk benne, hogy egy-egy beküldött recepttel, receptről készült fotóval Ön is hozzájárul online recept gyűjteményünkhöz. Ha már regisztrált tag, vagy szeretne regisztrálni, ezen a címen tud belépni. Amennyiben elnyerte tetszését hírlevelünk, megtisztel vele, és megköszönjük, ha továbbitja ismerőseinek, barátainak!
Tartalom átvétel