2010-Március-01

 
A cukros, langyos tejben megfuttatom az élesztőt. A lisztet átszitálom és hozzákeverem a tojássárgájákat, a margarint, a sót, a tejfölt és a megfuttatott élesztőt. Jól összegyúrom, fél óráig állni hagyom, majd kinyújtom, ...
A teljes recept itt olvasható
A csontot jól megmossuk és 2-3 órán keresztül főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret hosszába, a karalábét, hagymát szeletekre vágjuk és a zsiradékban lepirítjuk. A többi zöldséggel együtt a csontokhoz adjuk, és együtt főzzük. Leszűrjük és metéltet vagy galuskát főzzünk ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tojássárgákat a porcukorral, a kakaóporral és a margarinnal jó habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tojások keményre felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben ...
A teljes recept itt olvasható
A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. Ha puhára főtt, leszűrjük a levét. A levet ráöntjük a zsemlekockákra, majd az egészet együtt megdaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a ...
A teljes recept itt olvasható
 
A lencsét átválogatom, és előző este beáztatom. Másnap egy lábasban az olajon megdinsztelem az apróra vágott kis fej vöröshagymát, majd beleteszem a beáztatott lencsét, fokhagymával, babérlevéllel, sóval ízesítem, felöntöm ...
A teljes recept itt olvasható
Lehetőleg a bélszín vékonyabb részét vásároljuk erre a célra. Minden hártyától, faggyútól megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, olajjal megkenjünk, zsírpapírba csomagoljuk és 4-5 napig hűtőben érleljük. Megfelelő nagyságú serpenyőben az olajat megforrósítjuk, a húst beletesszük, hogy az olaj félig ellepje, és erős ...
A teljes recept itt olvasható
 
A langyos lisztet a felolvasztott margarinnal és cukorral valamint sóval alaposan elmorzsoljuk, majd egy kistálban vagy csuporban kb. 1,5 dl langyos tejet öntünk és egy kevés (teáskanálnyi) lisztet és egy kávéskanálnyi porcukrot ...
A teljes recept itt olvasható
Érett, puha almát meghámozunk, vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot mézzel habosra verjük és az almaszeletekre öntjük. Üvegtálba helyezzük, dióval ...
A teljes recept itt olvasható
 
A tejfölt pici cukorral meglangyosítom, és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, beleteszem a többi hozzávalót, és összegyúrom az élesztővel. Elnyújtom, hajtogatom, pihenni hagyom 30 percig. Újra ...
A teljes recept itt olvasható
A burgonyát héjában megfőzzük és kockákra vágjuk. A szalonnát kockákra vágva üvegesre olvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és amikor pirulni kezd, megpaprikázzuk, végül beledobjuk a kockákra vágott burgonyát. Erős tűzön pirítjuk, és mikor már egész ropogós, világosbarna, ráütjük az előzőleg ...
A teljes recept itt olvasható
 
A gombát megtisztítjuk, szárát kivágjuk. A gombafejeket forró vízben kb. 30 másodpercig előfőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és megsütjük. A gombafejeket picit megborsozzuk, belemorzsoljuk juhtúrót, és kicsit ...
A teljes recept itt olvasható
Nagyon egyszerű és finom. A neve: Rakott cucc. Egy átlagos nagyságú tepsit kizsírozunk, majd a sertéscombot fel szeleteljük (ne túl vastagra), és a tepsibe szépen egymás mellé helyezzük a szeleteket. A paprikát, burgonyát, gombát (ha nincs össze darabolva) feldaraboljuk, és ezeket a sertéscombra rakjuk(burgonya, paprika, ...
A teljes recept itt olvasható
 
A bacon szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy edényben kevés olaj hozzáadásával kicsit sütjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát és tovább dinszteljük. A leveles tésztát szétterítjük, rászórjuk a dinsztelt ...
A teljes recept itt olvasható
A cukkinit megtisztítva centis kockákra vágjuk, a vajon hirtelen lepirítjuk, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, befűszerezzük és készre pároljuk (csak olyan puhára, hogy a formáját megőrizze). Melegen is fogyasztható, de hidegen is jó körítés főtt és sült húsokhoz. ...
A teljes recept itt olvasható
 
A sertéscombról eltávolítjuk az inas, zsíros és hártyás részeket, a színhúst csíkokra vágjuk. Felforrósítunk egy vastag aljú rozsdamentes edényt, és zsiradék használata nélkül kifehérítjük benne a húsokat. Amikor teljesen ...
A teljes recept itt olvasható
A tököt meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, a tökhúst megmossuk. Lecsöpögtetjük, megreszeljük, és egy fazékba rakjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, ráöntünk 0.5 dl vizet, és fedő alatt, gyakran megkeverve puhára pároljuk. Ha kész összeturmixoljuk. A cukrot egy másik lábasba öntjük, ráöntjük az ecetet, és 1.5 dl vizet, ...
A teljes recept itt olvasható
 
Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanálnyi cukorral felfuttatom. A liszthez, hozzáadom a porcukrot, sót, olajat, és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozom a tésztát, és kb. 1 órát kelesztem. Ezután lisztezett gyúrótáblára ...
A teljes recept itt olvasható
A szilvát félbe vágjuk, magját eltávolítjuk és hideg vízben, cukorral, fahéjjal, citromhéjjal, sóval főni tesszük. Ha puha, azonnal behabarjuk a tejföllel elkevert liszttel, és felfőzzük. Ízlés szerint cukrot adhatunk hozzá, ha nem elég savanykás, citromlével ízesíthetjük. ...
A teljes recept itt olvasható
 
Egy tepsit alufóliával kibélelek, az alufólián szétkenem az olajat, közben a sütőt előmelegítem, és pár percre berakom az alufóliás tepsit. A tojásokat felverem, hozzáadom a lisztet, és a tejfölt, sóval ízesítem, és ...
A teljes recept itt olvasható
A kimagozott és hámozott sárgabarackot a vízben, és a fehérborban puhára főzzük. Csipetnyi sóval, porcukorral ízesítjük. Mikor a barack megpuhult, akkor áttörjük és hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük. Hűtve barackkockákkal, tejszínhabbal ...
A teljes recept itt olvasható

További receptek a www.tundus.hu oldalain

Lehet szeretni, lehet útálni... de egyszerübb túlélni :-) Honlapunkon közvetlenül a főoldalon egy sor kapcsolódó receptet gyűjtöttünk csokorba, ezeket ide kattintva lehet megtekinteni. Egy receptet ajánlanék mindenkinek külön a figyelmébe, ez pedig az alkoholtartalom nélküli tojáslikőr, amit ide kattintva lehet megtekinteni. Egy próbát megér!
Hölgy olvasóinknak sok-sok kölnit, az uraknak pedig sok finom sonkát kívánok húsvétra!
Ennyi fért a jelenlegi hírlevelünkbe. Továbbra is várjuk a kéréseiket, javaslataikat a honlapunkkal kapcsolatban, és bízunk benne, hogy egy-egy beküldött recepttel, receptről készült fotóval Ön is hozzájárul online recept gyűjteményünkhöz. Ha már regisztrált tag, vagy szeretne regisztrálni, ezen a címen tud belépni. Amennyiben elnyerte tetszését hírlevelünk, megtisztel vele, és megköszönjük, ha továbbitja ismerőseinek, barátainak! Ha mégsem, akkor ide kattintva leíratkozhat róla, igy legközelebb már nem fog tőlünk hírlevelet kapni.