Házi jellegű: házilagosan elkészíthő pékáru receptek: 1. oldal
(3 szavazat) Az élesztőt porcukros, langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a csipet sót, a tejfölt, ezt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd 45 percig kelesztjük, meleg helyen konyharuhával lefedve.
|
|||
(6 szavazat) tészta hozzávalói: Töltelék: 1.kg tehéntúró |
|||
(8 szavazat) A langyos lisztet a felolvasztott margarinnal és cukorral valamint sóval alaposan elmorzsoljuk, majd egy kistálban vagy csuporban kb. 1,5 dl langyos tejet öntünk és egy kevés (teáskanálnyi) lisztet és egy kávéskanálnyi porcukrot teszünk bele melyet az elmorzsolt élesztővel együtt alaposan elkeverünk, majd félre tesszük.
|
|||
(4 szavazat) Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanálnyi cukorral felfuttatom. A liszthez, hozzáadom a porcukrot, sót, olajat, és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozom a tésztát, és kb. 1 órát kelesztem. Ezután lisztezett gyúrótáblára borítom, kb. 30x40 cm-es téglalappá gyújtom. Megkenem az olvasztott vajjal, rászórom a mákkal, vaníliás cukorral összekevert porcukrot, és ráreszelem a citrom héját.
|
|||
(2 szavazat) Az élesztőt 2 dl édes tejben megkelesztjük. Habosra keverjük a puha vajat vagy margarint a többi cukorral, a tojássárgákkal, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, végül a megfutatott élesztőt meg a lisztet. Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy lágy kelt tésztát kapjunk, végül közékeverjük a mazsolát. Amikor már hólyagos, kivajazott kuglóf formába öntjük (kb.
|
|||
(4 szavazat) A sütőport előbb liszttel összekeverjük, majd a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, egy csipet sót, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. A tésztát gyorsan összeállítjuk, majd egy órát pihentetjük, utána lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.
|
|||
(9 szavazat) Ez a recept gyakorlatilag megeggyezik a kakaós fornetti receptjével, csak a töltelékben van különbség. A hozzávalókat langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozzuk és puha tésztát gyúrunk belőle. A sütőnk méretétől függöen felosztjuk a tésztát, átlagosan 4 darab az ideális, majd az igy kapott cipókat a tepsi nagyságára nyújtjuk. |
|||
(9 szavazat) A hozzávalókat langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozzuk és puha tésztát gyúrunk belőle. A sütőnk méretétől függöen felosztjuk a tésztát, átlagosan 4 darab az ideális, majd az igy kapott cipókat a tepsi nagyságára nyújtjuk. A lapokra felvisszük a tölteléket, esetünkben a cukros kakaóport, majd feltekerjük, mint a bejgit, és háromszög alakokat vagdalunk belőle.
|
|||
(11 szavazat) A langyos tejben (1 kiskanál cukor hozzáadásával) megfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk margarint, sót, a porcukorral elkavart tojássárgáját, és a felfutott élesztőt. Jól átdolgozzuk, dagasztjuk, hogy hólyagos legyen és langyos helyen, letakarva egy óráig kelesztjük.
|
|||
(5 szavazat) Felforralunk 3,5 dl vizet. Összekeverünk 8 dkg kukoricalisztet, 2 tk. sót, 2 ek. olajat, és ráöntjük a forró vizet. Alaposan összedolgozzuk és langyosra hűtjük. Az élesztőt szétmorzsoljuk, összekeverjük a cukorral, a tejjel, és lefedve kb. 15 percig kelesztjük.
|
|||
