Házi jellegű: házilagosan elkészíthő pékáru receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Pozsonyi kiflik
7.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (3 szavazat)

Az élesztőt porcukros, langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a csipet sót, a tejfölt, ezt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd 45 percig kelesztjük, meleg helyen konyharuhával lefedve.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Túrósbéles
6.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (6 szavazat)

tészta hozzávalói:
1,5 kg finom búzaliszt /vagy kelttészta liszt/
75 g élesztő
2 kávéskanál porcukor az élesztő futtatásához
3 egész tojás
25 dkg olvasztott margarin
9 evőkanál porcukor
3 jó csipet só /vagy 2 kávéskanál só /
1/2 dl étolaj
6,5 deciliter langyos tej

Töltelék:

1.kg tehéntúró
300-g mazsola
1-db citrom reszelt héja
/egy kis citromlé /

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Lekváros bukta házilag
9.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (8 szavazat)

A langyos lisztet a felolvasztott margarinnal és cukorral valamint sóval alaposan elmorzsoljuk, majd egy kistálban vagy csuporban kb. 1,5 dl langyos tejet öntünk és egy kevés (teáskanálnyi) lisztet és egy kávéskanálnyi porcukrot teszünk bele melyet az elmorzsolt élesztővel együtt alaposan elkeverünk, majd félre tesszük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Mákvirág
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (4 szavazat)

Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanálnyi cukorral felfuttatom. A liszthez, hozzáadom a porcukrot, sót, olajat, és a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozom a tésztát, és kb. 1 órát kelesztem. Ezután lisztezett gyúrótáblára borítom, kb. 30x40 cm-es téglalappá gyújtom. Megkenem az olvasztott vajjal, rászórom a mákkal, vaníliás cukorral összekevert porcukrot, és ráreszelem a citrom héját.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (2 szavazat)

Az élesztőt 2 dl édes tejben megkelesztjük. Habosra keverjük a puha vajat vagy margarint a többi cukorral, a tojássárgákkal, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, végül a megfutatott élesztőt meg a lisztet. Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy lágy kelt tésztát kapjunk, végül közékeverjük a mazsolát. Amikor már hólyagos, kivajazott kuglóf formába öntjük (kb.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (4 szavazat)

A sütőport előbb liszttel összekeverjük, majd a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, egy csipet sót, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. A tésztát gyorsan összeállítjuk, majd egy órát pihentetjük, utána lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Baracklekváros fornetti süti
3.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 3.7 (9 szavazat)

Ez a recept gyakorlatilag megeggyezik a kakaós fornetti receptjével, csak a töltelékben van különbség. A hozzávalókat langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozzuk és puha tésztát gyúrunk belőle. A sütőnk méretétől függöen felosztjuk a tésztát, átlagosan 4 darab az ideális, majd az igy kapott cipókat a tepsi nagyságára nyújtjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Kakaós fornetti sütemény
8.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.7 (9 szavazat)

A hozzávalókat langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozzuk és puha tésztát gyúrunk belőle. A sütőnk méretétől függöen felosztjuk a tésztát, átlagosan 4 darab az ideális, majd az igy kapott cipókat a tepsi nagyságára nyújtjuk. A lapokra felvisszük a tölteléket, esetünkben a cukros kakaóport, majd feltekerjük, mint a bejgit, és háromszög alakokat vagdalunk belőle.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Házi túrós batyu sütemény
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (11 szavazat)

A langyos tejben (1 kiskanál cukor hozzáadásával) megfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk margarint, sót, a porcukorral elkavart tojássárgáját, és a felfutott élesztőt. Jól átdolgozzuk, dagasztjuk, hogy hólyagos legyen és langyos helyen, letakarva egy óráig kelesztjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.2 (5 szavazat)

Felforralunk 3,5 dl vizet. Összekeverünk 8 dkg kukoricalisztet, 2 tk. sót, 2 ek. olajat, és ráöntjük a forró vizet. Alaposan összedolgozzuk és langyosra hűtjük. Az élesztőt szétmorzsoljuk, összekeverjük a cukorral, a tejjel, és lefedve kb. 15 percig kelesztjük.

Tartalom átvétel