Alapanyagok: zeller felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gölődin leves
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (4 szavazat)

A hagymát apróra vágom, olajon aranysárgára párolom, lehúzom a tűzről megszórom pirospaprikával, és felöntöm 2 l vízzel. Belerakom a megtisztított és vékony szeletekre vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, hozzáadom a fokhagymát, paprikát, paradicsomot és az apróra vágott petrezselyem zöldet. sóval, őrölt borssal ízesítem és puhára főzöm.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Zeller krémleves
7.8
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (25 szavazat)

Az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb kockákra vágott zellert. Megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Meghintjük liszttel, megpirítjuk, majd felöntjük a levessel. Összefőzzük, majd összeturmixoljuk. Sóval, borssal ízesítjük, és beleöntjük a tejszínt. Állandóan kevergetve kissé besűrítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lebbencs leves
7.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.5 (6 szavazat)

A szalonnát kockákra vágjuk és kevés olajon kisütjük, hozzátesszük a szintén apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra tördelt lebbencstésztát és kicsit tovább pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, sárgarépát, és petrezselyemgyöket, sózzuk, zöldpetrezselymet is szórhatunk rá.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Vadas
8.34444
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (90 szavazat)

A húst nagyobb szeletekre vágom, olajon minden oldalát kicsit átpirítom, majd annyi vízzel engedem fel, amennyi ellepi. Belerakom a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, és az egészben hagyott vöröshagymát. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítem, és lefedve, lassú lángon puhára főzöm.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Borsó leves
7.79412
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (34 szavazat)

A zöldségeket megtisztítom, a hagymát egészben hagyom, a répát, zöldséget, karalábét, zellert, burgonyát azonos nagyságúra szeletelem. Az olajon pár percig pirítom a feldarabolt zöldségeket, és a hagymát (a burgonyát, és a borsót később adom hozzá), majd rászórom a pirospaprikát, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, sóval és borssal ízesítem. (nyáron borsikafüvet is szoktam hozzá adni).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.3
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.3 (10 szavazat)

A pulykahúst megmossuk, hártyás részeit és az inakat eltávolítjuk, majd a színhúst apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük az apró kockákra vágott pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, a tárkonylevéllel, és kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.42857
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.4 (14 szavazat)

A hagymákat kockára vágom és olajon megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket (én reszelni szoktam őket), ha szükséges vizet öntök alá (kb. 1 dl) és fedő alatt puhára párolom. Kihűlés után összeturmixolom. A paradicsom pürét kevés olajon felforrósítom és fűszerezem sóval, borssal, vegetával, oreganóval, bazsalikommal, rozmaringgal, vagy - pizza fűszerkeverékkel. Az összeturmixolt zöldségeket ...

Tartalom átvétel