Alapanyagok: tök felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (4 szavazat)

A tököt megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A szörpöt, a cukrot, citromlevet, a vaníliás cukorral összekeverjük és ráöntjük a tökre, 1 napig állni hagyjuk. Másnap hozzáadjuk a vizet, és megfőzzük (forrástól számítva még 10 percig), pici szalicilt teszünk bele. Ha kihűlt üvegekbe rakjuk. Hidegen fogyasztva a legfinomabb.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (4 szavazat)

Egy kb 1 kilós tököt hosszában kettévágunk, héjától és belsejétől megtisztítjuk. A rizst kétszeres mennyiségű vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Egy kis fej hagymát kevés olajon megdinszteljük, rárakjuk a darált húst, készre sütjük. Ha a hús kihűlt összekeverjük a rizzsel, tojással, és a reszelt sajt felével, 1 evőkanál tejföllel, apróra vágott kaporral, és ételízesítővel ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.7 (3 szavazat)

Az áztatott zsemléket jól kicsavarjuk. A vajon megdinszteljük a reszelt hagymát, paradicsompürével lepirítjuk, majd fűszerekkel és a tojásokkal együtt jól elkeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.5 (6 szavazat)

Megpirítjuk az olajon a vékonyra felszeletelt hagymát, meghintjük egy kiskanálnyi pirospaprikával, beletesszük a nyolcrét vágott paradicsomot, meg a kicsumázott felszeletelt zöldpaprikát - mintha lecsót készítenénk -, és megsózva, a karikákra vágott kolbászt, meg a megtisztított legyalult tököt, és teljesen megpuhítjuk. Ne kevergessük, nehogy a tök összetörjön, inkább rázogassuk az edényt.

Tartalom átvétel