Alapanyagok: sör felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Hagymás csirkecomb
5.85714
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.9 (7 szavazat)

Az egész darab csirkecombokat sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával fűszerezem, majd sorban tepsibe rakom. Mellérakom a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott fokhagymát, ráöntöm az olajat és a sört, majd alufóliával letakarom kb. 30-40 percig párolom - közben párszor meglocsolom a saját levével -, majd a fóliát leveszem és kicsit megpirítom a tetejét.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sűlt pulykacomb
6.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (4 szavazat)

A pulykacombokról a bőrt leszedjük, megmossuk. A húst megspékeljük a fokhagymagerdekkel, és bedörzsöljük a pulykafűszersóval. Ezután körbetekerjük a szalonnával és hústűvel összetűzzük. A combokat berakjuk a tepsibe, egy kis vizet és sört öntünk alá, majd alufóliával letakarva kb. 2 órán keresztül sütjük. Közben párszor a levével meglocsoljuk, és félidőben megfordítjuk a húst.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Öntsük egy edénybe a forralt vizet, a sört és a mézet, gondosan keverjük össze, forraljuk fel, aztán adjuk hozzá a fekete borsot, szegfűszeget, gyömbért és fahéjat. Lassú tűznél, fedő alatt 10 percig forraljuk. Forrón tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Zuza pörkölt
7.4
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.4 (35 szavazat)

A vöröshagymát apróra darabolom és kevés olajon megdinsztelem, paprikával, sóval, borssal ízesítem, rárakom a megtisztított apró darabokra vágott zúzát. Vízet öntök alá, hozzáadom a sört, vize, az apróra darabolt fokhagymát, és a babérlevelet. Ha puha, tejfölöl habarással behabarom, nokedlivel tálalom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Ropogós mézes csirkeszárny
6.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.5 (12 szavazat)

A sózott, borsozott csirkeszárnyakat ropogós-pirosra sütjük az olajban, többször megforgatjuk. Amikor kész, leöntjük a méz, sör és szójaszósz keverékével, pár percig pirítjuk, amíg a méz megkaramellizálódik. Hasábburgonyával és salátával kínáljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Csodapecsenye körettel
5.81818
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.8 (11 szavazat)

Az enyhén sózott karajszeleteket, sorba rakjuk a tepsi alján, és a következő öntettel öntjük le: egy joghurtospohár olaj, ugyanennyi sör, tej és paradicsomlé. Ehhez hozzáadunk egy ek. ételízesítőt. Lefedjuk alufóliával és készre sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.2 (10 szavazat)

Rózsáira szedjük a karfiolfejet, és sós vízben, amelybe egy darabka citromhéjat is dobtunk, nem túl puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. A lisztet a tojássárgákkal, a sóval meg annyi sörrel simára keverjük, hogy a szokásosnál jóval sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Fél óráig állni hagyjuk, majd a tojások habbá vert fehérjét és a 3 ek. olajat hozzá adjuk. A karfiolrózsákat először ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Tejszínes sörös csirke
6.42857
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.4 (14 szavazat)

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk, olajon megpároljuk. Rátesszük a csirkecombokat, felöntjük a sörrel, sózzuk, borsozzuk. Főni hagyjuk. Ha megpuhult a husi, kiszedjük, a hagymás-sörös szószt lisztes tejszínnel habarjuk, majd leturmixoljuk. Rottyanás után a húsokat visszatesszük, és kész is. Köretnek krokettet adok hozzá.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Orly csirkemell
5.76471
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.8 (17 szavazat)

A sajtot lereszeljük. A mellcsontról fejtsük le a húst, s vágjuk oldalanként 2-2 szeletet, tehát összesen nyolcat. A tojásból liszttel, sörrel sűrű palacsintatésztát keverünk, beletesszük a reszelt sajtot, megsózzuk, borsozzuk és a csirkeszeleteket belemártva forró olajban kisütjük.

Tartalom átvétel