Alapanyagok: sonka felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A szalonnát és a sonkát kis kockákra vágom, és az olajon egy serpenyőben (kis lángon) megpirítom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.8
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (5 szavazat)

A kelleveleket sós, enyhén ecetes vízben megabáljuk, ereit kivágjuk, félretesszük. Az olajon megdinsztelünk egy kisebb fej reszelt vöröshagymát, a darált gombát, fűszerezzük, lepirítjuk, liszttel megszórjuk, borral felengedve sűrű pépet készítünk. A kelleveleket kiterítjük, ráhelyezzük a sonkát, szalonnát, megkenjük gombapéppel, feltekerjük és hagyományos módon bepanírozva kisütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A paradicsomokból lehetőség szerint közepes nagyságuakat válasszunk, majd a tetejükről egy lapot levágunk, belsejüket kikaparjuk. Az üregeket megtöltjük a darált sonka, a kemény tojás, a snidling, só és egy kevés tejföl keverékével, és visszaillesztjük a levágott lapot a tetejükre.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (2 szavazat)

A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megtisztítjuk, és hosszában félbevágjuk. A sárgákat kiszedjük, és egy mélyebb tálba tesszük. A sonkát nagyon apróra összevágjuk. A tojássárgákat villával összetörtjük. Hozzáadjuk a margarint, a majonézt, és az egészet habosra keverjük. Belekeverjük a sonkát, sózzuk, borsozzuk. Az egészet jól összedolgozzuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (3 szavazat)

Besamelt készítünk: a megolvasztott vajon megfuttatjuk a lisztet, hozzáöntjük a tejet és kiforraljuk. Ezután belerakjuk a feldarabolt sonkát, átforraljuk, sóval, borssal, ízesítjük, hozzáadjuk a vajat és kikeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.16667
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.2 (12 szavazat)

Kenyérből a szeletelt kocka típusút javasoljuk. A kenyeret megkenjük majonézzel, egy szelet sonkát teszünk rá, és beborítjuk egy másik majonézzel megkent kenyér szelettel. Ezután megforgatjuk a kevés tejjel felvert, sózott tojásban, és forró olajban kisütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Bazsalikomos csirkecomb
5.6
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.6 (5 szavazat)

A csirkét (kb. 1,20 kg) feldaraboljuk és besózva 5-10 percre félrerakjuk. Utána a lisztben megforgatjuk a margarinban pirosra sütjük, majd lecsöpögtetve félrerakjuk. Visszamaradó zsírjában a megtisztított, fölaprított hagymát megpirítjuk. A paradicsompürét hozzáadjuk, a borral felöntjük. Megsózzuk, morzsolt bazsalikommal fűszerezzük és jól kiforraljuk. A csirkét a mártásba rakva pároljuk, majd ...

Tartalom átvétel