Alapanyagok: sertéskaraj felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (1 vote)

A sertésszeleteket egyenletesen húsverő kalapáccsal klopfoljuk. Lisztbe mártva gyors tűzön olajban átsütjük és edénybe tesszük. A forró olajba kevés paradicsompürét majd lisztet teszünk, és együtt jól átforrósítjuk, majd tokaji borral (furmint vagy hárslevelű) felengedjük. Főzzük borssal, sóval nagyon pici cukorral és gondolatnyi fahéjjal.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (1 vote)

A sertéskarajból vásárláskor csont nélkülit válasszunk. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd fél deci olívaolajjal meglocsoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük pácolódni. A padlizsánt és a cukkínit félujjnyi vastag szeletekre, a paradicsomot pedig félbe vágjuk és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk a maradék olívaolajjal.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (1 vote)

A csont nélküli karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A bacon szeleteket, a vékonyra szelt közepes cukkínit és a kaliforniai paprikát ráfektetjük, szorosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval összetűzzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és grillen pirosra sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
1.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 1.5 (2 szavazat)

A megmosott szárazra törölt hússzeletet megsózzuk, húskalapáccsal kissé ellapítjuk, lisztbe forgatjuk, és az olajjal bekent, előmelegített teflon serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.88889
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.9 (9 szavazat)

A kb 10 dkg-os karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, majd a füstölt tarjával és a reszelt sajttal feltekerjük. A töltött karajt bepanírozzuk, és bő, forró olaban kisütjük. Köretként hasábburgonya illik hozzá.

Tartalom átvétel