Alapanyagok: sertéshús felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.5 (2 szavazat)

A karfiolt megtisztítva rózsáira szétszedjük, és sós vízben megfőzzük. A húst megdaráljuk, az olaj felében 1 kiskanálnyi apróra vágott hagymát megpirítunk, és abban a húst megpároljuk. Tűzálló tálban a karfiolt a hússal rétegezve lerakjuk, a maradék olajból 2 dkg liszttel és a paradicsomlével vékony mártást készítünk, csont- vagy húslével hígítva, és ráöntjük a rakott karfiolra.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A húst megmossuk, a vizet lecsurgatjuk róla, külsejét megdörzsöljük sóval és fokhagymával tűzdeljük. Lábasba tesszük és leöntjük az olvasztott zsírral. Hozzátesszük a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket. Fedő alatt tűzhelyen vagy középmeleg sütőben sütjük, közben zsírjával locsolgatjuk, hogy ropogósra süljön.

markosildiko képe
Súgó megjelenítése
8.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.7 (3 szavazat)

Az húst ki kloffoljuk és jó fokhagymásan megpároljuk. 1 kg savanyú káposztát mint a párolt káposztát megcsináljuk. Kiolajozott tepsibe a beletesszük a káposzta felét, utána a húst a káposztára helyezzük, befedjük a maradék káposztával és vékony szeletelt bacon szalonnával befedjük. A tepsit befedjük fóliával és 20 percig 180 fokos sütőbe helyezzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (4 szavazat)

A sertéshúst, a marhahúst, és a füstölt szalonnát ledaráljuk, (vagy már eleve igy vesszük), a hagymát lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk. A hozzávalókat összegyúrjuk. Vizes kézzel pogácsákat vagy kolbászkákat formálunk és alufóliára téve, fűszeres olajjal kenegetve sütjük. Chiliporral is fűszerezhetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A zöldbabot sós vízben megpároljuk. A kaprot apróra vágjuk, vajon megfuttatjuk, és a jól lecsurgatott, tálra rakott zöldbabra öntjük. A húst vékonyra kiverjük, megsózzuk. A reszelt sajtból, tejfölből, tojásból tölteléket készítünk, sóval, szerecsendióval ízesítjük. A szeletekre 1-1 evőkanálnyit begyöngyölünk, és fóliában vagy bő, forró olajban megsütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.44444
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.4 (9 szavazat)

Sertésoldalast, szegyet, esetleg bőrös részeket veszünk és sós vízben félig megfőzzük. A káposztát kétujjnyi szeletekre vágjuk, a húst levével együtt ráöntjük és puhára főzzük. Világos rántást készítünk és ezzel a káposztát felengedjük. Ecettel, kaporral, csomborral és egy kanál tejföllel ízesítjük. Ha nem elég sűrű, kevés habarást adhatunk hozzá.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Brassói aprópecsenye
6.58824
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.6 (17 szavazat)

A húst és a burgonyát hasonló csíkokra vágom. A krumplit bő, forró olajban kisütöm.
Az apró csíkokra vágott szalonnát kiolvasztom, hozzáadom a húst, kicsit sütöm, majd ráteszem a durvára vágott hagymát, zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, egy jó púpos evőkanál majorannát adok hozzá, és egy kis doboz paradicsompürét. Kicsi vizet teszek alá, és készre párolom.

Tartalom átvétel