Alapanyagok: sertéscomb felhasználásával készült receptek: 1. oldal

szekeresm képe
Súgó megjelenítése
Szőlős-gombás sertéscomb ragu
8.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (2 szavazat)

A sertéscombról eltávolítjuk az inas, zsíros és hártyás részeket, a színhúst csíkokra vágjuk. Felforrósítunk egy vastag aljú rozsdamentes edényt, és zsiradék használata nélkül kifehérítjük benne a húsokat. Amikor teljesen kifehéredett, és engedett elegendő vizet és saját zsiradékot, fedő alatt takaréklángon elkezdjük a párolást. Megvárjuk, amíg a saját szaft kitisztul (kb.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (1 vote)

Négy nagy szelet húst kiklopfolunk, ráfektetjük a szalonnaszeleteket, összehajtjuk, hústűvel megtűzzük, lisztezve kevés olajon megpirítjuk a gombafejekkel együtt, majd félretesszük. A maradék olajon megdinszteljük a kis fej hagymát, fűszerezzük, felöntjük a musttal, borral, a húsokkal, a gombával összepároljuk. Majd a gombát és a húst kiszedjük, a levet tejszínnel elkeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.42857
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.4 (7 szavazat)

Vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot és a magházától megtisztított, felszeletelt almát. Meghintjük curryvel, és fedő alatt összepároljuk. Lábosban felforrósítjuk a maradék vajat, barnára pirítjuk rajta a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az almás masszával.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Savanyúleves
9.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.7 (3 szavazat)

A húst nagyobb szeletekre vágom és 2 liter hideg sós vízben felteszem főzni, amikor félig puha hozzáadom a hagymát, sárgarépát, fehérrépát, és fedő alatt puhára főzöm. Ha megpuhult a hús és a zöldségek is kiveszem, és kockákra vágom, a hagymát eldobom.

csicsi képe
Súgó megjelenítése
8.53333
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (15 szavazat)

Nagyon egyszerű és finom. A neve: Rakott cucc. Egy átlagos nagyságú tepsit kizsírozunk, majd a sertéscombot fel szeleteljük (ne túl vastagra), és a tepsibe szépen egymás mellé helyezzük a szeleteket. A paprikát, burgonyát, gombát (ha nincs össze darabolva) feldaraboljuk, és ezeket a sertéscombra rakjuk(burgonya, paprika, gomba). Ezt az eljárást ismét megcsináljuk, az előzőre ráhelyezve.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Székelygulyás
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (6 szavazat)

A húst kockákra vágjuk. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a húst, és hirtelen, nagy lángon megpirítjuk. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, vizet öntünk alá, és fedő alatt, félpuhára főzzük. Közben a savanyú káposztát lecsepegtetjük, olajon megpirítjuk, majd vizet öntünk alá, hogy éppen ellepje, és fedő alatt félpuhára pároljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Bográcsgulyás
5.54545
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (11 szavazat)

A hagymát apróra vágjuk és forró olajban megdinszteljük, levesszük a tűzről megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, kevés vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst, és visszarakjuk a tűzre. Ízesítjük őrölt köménnyel, fokhagymával, gulyáskrémmel, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és lassű tűzön főzzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gyros sűltkrumplival
6.88235
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.9 (17 szavazat)

A húst vékony csíkokra vágjuk, befűszerezzük gyros fűszerkeverékkel és állni hagyjuk kb. 30 percig. Ezután kevés olajon megsütjük, ha szükséges vizet is öntünk alá. Tálaláskor sültkrumplit, tzatzikit és jégsalátát kínálunk hozzá.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Bazsalikomos sertésnyárs
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (3 szavazat)

A húst 8 szeletre vágjuk, kissé megklopfoljuk, megszórjuk a fűszersóval. A bazsalimot leöblítjük, és lerázzuk róla a vizet. Minden húscsíkra 4-5 bazsalikomlevelet és 1 szelet szalonnát teszünk, majd harmonikaszerűen összehajtogatjuk és bambuszpálcára húzzuk, sózzuk és borsozzuk. Grillrácson készre sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Vadas
8.34444
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (90 szavazat)

A húst nagyobb szeletekre vágom, olajon minden oldalát kicsit átpirítom, majd annyi vízzel engedem fel, amennyi ellepi. Belerakom a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, és az egészben hagyott vöröshagymát. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítem, és lefedve, lassú lángon puhára főzöm.

Tartalom átvétel