Alapanyagok: rama felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(3 szavazat) Az élesztőt porcukros, langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a csipet sót, a tejfölt, ezt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd 45 percig kelesztjük, meleg helyen konyharuhával lefedve.
|
|||
(12 szavazat) A hozzávalókat jól összedolgozzuk, 3 mm vastagra nyújtjuk, világosra sütjük. Lekvárral összeragasztjuk és porcukorral meghintjük.
|
|||
(14 szavazat) A kekszet ledaráljuk, a zselés cukrot és a diót apróra vágjuk. Gőz fölött a margarint beletesszük egy lábasba, bele a kakaót, a porcukrot, amikor megolvadt, a tojásokat is belekavarjuk, majd a többi anyagot is hozzákavarjuk. |
|||
(29 szavazat) A tepsi alját kirakjuk keksszel. A tejet, a pudingot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját a zselatinnal sűrű krémmé főzzük. A krémet hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját. A cukrot a margarinnal habosra kikeverjük és az előző krémmel összekeverjük. A tölteléket ráöntjük a tepsiben lerakott kekszre, majd a tetejére még egy réteg kekszet rakunk és csokimázzal ... |
|||
(9 szavazat) A tojást szétválasztjuk, a fehérjét félretesszük (ez a kenéshez kell majd). A lisztet összedolgozzuk a ramaval, sütőporral, sóval, szemes mákkal, tojássárgájával, és a tejföllel. Vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével, a tetejére szezámmagot szórunk. Derelyevágóval kis szeletkéket vágunk és megsütjük.
|
|||
(18 szavazat) 1 mokka cukorral megfuttatjuk az élesztőt a tejben. Ezután kelt tésztát dagasztunk: a liszthez hozzáadjuk a 2 tojást, a kefírt, az olajat, csipet sót, és a 2 evőkanál cukrot. Ha megkelt 4 részre osztjuk, 1 részt elveszünk belőle és megfelezzük, majd azonos méretű pizza formára nyújtjuk mindkettőt. Az egyik lapot megkenjük a sós krém negyedével (20 dkg rama, 1 evőkanál sóval kikeverve, jó ...
|
|||
