Alapanyagok: párizsi felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (1 vote)

A tojásokat keményre főzzük, és hideg vízben hagyjuk kihűlni. Közben a párizsit lebőrözzük, és kb. négycentis csíkokra vágjuk. Az öntethez az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. Az ecetet a mustárral, a sóval meg a borssal simára keverjük, az olajat apránként habverővel beledolgozzuk, majd a hagymakarikákat beleforgatjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A lisztből és a tejből egy tojás és eg csipet só hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. A felszeletelt zsömlét és a párizsit beleforgatjuk, majd olajban egyenként kisütjük. A bundás szeleteket tűzálló edénybe rétegesen lerakjuk, majd tejföl és tojás keverékével leönjtük, és előmelegítet sütőben jól átforrósítjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Vlaski saláta
9.6
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.6 (5 szavazat)

A ketchupot, az olajat, a mustárt, cukrot és a borsot összekeverjük, felforraljuk és kihűtjük. Ha kihűl hozzáadjuk a majonézt, és a tejszínt. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, megsózzuk és félretesszük. A párizsit vékony csíkokra vágjuk, hozzáreszeljük (a reszelő legnagyobb részén) az uborkát, belekeverjük a hagymát, ráöntjük a majonézes szószt, belereszeljük a burgonyát, és jól ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Parizeres töltött kifli
8.73684
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.7 (19 szavazat)

10 db kifli végét levágjuk, középen átvágjuk, belét kiszedjük, így kis kürtőcskéket kapunk. A kiflivégeket, a belét, és még egy kiflit tejbe áztatunk. Az ázott, kicsavart kiflihez hozzáadjuk a tejfölt, a darált vagy apróra vágott parizert és bacont, a tejszínes sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Jól összedolgozzuk, és beletöltjük a kiflikbe.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

Csíkokra vágjuk a párizsit, az uborkát és a sajtot. Összekeverjük a joghurtot, az ecetet, a sót és a borsot. A masszát és a belevalókat óvatosan összekeverjük. Tálalás előtt legalább 1 órára hűtőbe rakjuk.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
5.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (2 szavazat)

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk. A párizsit is csíkokra szeleteljük, majd az egészet összekeverjük egy salátástálban. Egy másik tálban összekeverjük a joghurtot a fokhagymával, mustárral, cukorral és sóval ízesítjük. Az öntetet a zöldségekhez adjuk és óvatosan összekeverjük. Tálalás előtt hűtőszekrénybe tesszük.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
5.6
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.6 (5 szavazat)

A tojásokat keményre főzzük, és a párizsival finomra daráljuk. Beletesszük a vajat, és a tejfölt. Jól elkeverjük. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
3.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 3.3 (6 szavazat)

A hagymát megtisztítjuk, nagy darabokra vágjuk, olajban sütni kezdjük. Közben az apróra vágott párizsit is hozzáadjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, hozzáönjtük a világosra sült hagymához és párizsihoz. Ízlés szerinti állagúra sütjük. Melegen tálaljuk, a tetejére sajtot reszelünk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.77778
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.8 (9 szavazat)

A krumplit héjastól megfőzzük, meghámozzuk, ha kihűlt karikára vágjuk, sózzuk, és kevés olajban megpirítjuk. A túrót a pirított krumpliba keverjük, tetejére tesszük a tejfölt, s az ételt előmelegített sütőben átforrósítjuk. Közben egy másik edényben olajat forrósítunk és ropogósra sütünk benne vékony csíkokra vágott, panírban megforgatott párizsit. Tálaláskor a párizsit a túrós, tejfölös ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Parizeres lepény
4.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.7 (6 szavazat)

A tojásokat felverjük a sóval, kefírrel. Belekeverjük az apró kockára vágott párizsit (reszelve is jó), a lisztet.
Forró olajban evőkanányi adagokban sütjük pirosra.

Tartalom átvétel