Alapanyagok: parizel felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Húsvéti őzgerinc
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (12 szavazat)

A répát kis kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, 3 darabot apró kockákra vágunk. A parizelt, az uborkát is kockákra vágjuk. A borsókonzervről a levét leszűrjük. 1 dl vízben a húsleveskockát és a zselatint megfőzzük, összekeverjük a majonézzel, sóval, borssal, citromlével, kevés porcukorral ízesítjük, hozzáadjuk tejfölt.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
1.6
Értékelés: nincs Átlagérték: 1.6 (5 szavazat)

A zöldségeket, a sajtot, a parizert, az almát és három tojást vékony csíkokra vágjuk (vagy reszeljük). Elkészítjük az öntetet: a tejfölt sóval, curryvel, citromlével, borssal elkeverjük. A többi hozzávalóval átforgatjuk és hűtőben 1-2 órát érleljük. Salátalevélen tálaljuk, tojáskarikával és vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Pirítóst vagy barna kenyeret adunk hozzá.

Tartalom átvétel