Alapanyagok: paradicsomlé felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lasagne lebbencstésztából
4.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.5 (2 szavazat)

A olajon megpároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a lereszelt sárgarépát, és az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a kis doboznyi paradicsompürét, belekeverjük a ledarált húst, felöntjük paradicsomlével, sóval, borssal, pizza fűszerkeverékkel ízesítjük, és fedő alatt 30 percig főzzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.5 (2 szavazat)

A karfiolt megtisztítva rózsáira szétszedjük, és sós vízben megfőzzük. A húst megdaráljuk, az olaj felében 1 kiskanálnyi apróra vágott hagymát megpirítunk, és abban a húst megpároljuk. Tűzálló tálban a karfiolt a hússal rétegezve lerakjuk, a maradék olajból 2 dkg liszttel és a paradicsomlével vékony mártást készítünk, csont- vagy húslével hígítva, és ráöntjük a rakott karfiolra.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Csirkés sajtos tészta
8.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (12 szavazat)

A vöröshagymát apóra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Közben a 4 nagyobb paradicsomot meghámozzuk (fél percre forró, lobogó vízbe mártjuk, majd hideg vízbe rakjuk, így könnyen lejön a héja), felkockázzuk és a hagymához adjuk, sóval, borssal, bazsalikommal, összetört, zúzott fokhagymával ízesítjük, paradicsomlevet öntünk alá, és jó sűrűre főzzük (kb. 20 perc).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Paradicsom leves
7.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (15 szavazat)

Az olajon világosra pirítom a lisztet, ráöntöm a paradicsompürét, és felengedem paradicsomlével (ha szükséges vízzel hígítom), belerakom a babérlevelet, a hagymát, valamint a zellerzöldjét, sóval, borssal ízesítem. Lassú lángon, néha megkeverve felfőzöm, ha kész cukorral ízesítem.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Csodapecsenye körettel
5.81818
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.8 (11 szavazat)

Az enyhén sózott karajszeleteket, sorba rakjuk a tepsi alján, és a következő öntettel öntjük le: egy joghurtospohár olaj, ugyanennyi sör, tej és paradicsomlé. Ehhez hozzáadunk egy ek. ételízesítőt. Lefedjuk alufóliával és készre sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.78571
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (14 szavazat)

Olívaolajon vagy raman a hagymát, fokhagymát megdinszteljük, belerakjuk a fűszereket, a darált húst és a paradicsomlevet. Összefőzzük. A tésztát kifőzzük. Egy jénai aljára rakjuk a tészta felét, rá a hús felét, megszórjuk sajttal, majd mégegyszer megismételjük (tészta, hús, sajt). A tetejét tejszínnel meglocsoljuk, szerecsendióval megszórjuk. 30 percig sütjük a sütőben.

Tartalom átvétel