Alapanyagok: oldalas felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (7 szavazat)

Az oldalast feldaraboljuk, fokhagymával, sóval, borssal ízesített vízben puhára főzzük. A húst kiszedjük a vízből és bekenjük: a ketchup, őrölt bors, méz, szeletelt fokhagyma, oregano, rozmaring keverékével. Egy éjszakán át állni hagyjuk, majd másnap tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk alá, és pirosra sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (2 szavazat)

A mézből, mustárból, balzsamecetből, fehérborból, szójaszószból és a fűszerekből pácot készítünk, beleforgatjuk a földarabolt húst, egy napig érleljük. Egy kiolajozott tűzálló tálba beleszórjuk az alaposan megmosott krumplit (héjastúl!), mellévágjuk a fokhagymát és a hagymát, sózzuk, és 45 percig sütjük. Ekkor rárakjuk az oldalast is, és készre sütjük (közben megkenjük a páclével).

Tartalom átvétel