Alapanyagok: olajbogyó felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Hagymás, olívabogyós csiga levelestésztából
0
Értékelés: nincs

A bacon szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy edényben kevés olaj hozzáadásával kicsit sütjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát és tovább dinszteljük. A leveles tésztát szétterítjük, rászórjuk a dinsztelt szalonnás hagymát, megszórjuk reszelt sajttal, és a lecsepegtetett finomra vágott olívabogyóval. Feltekerjük, mint a kakakóscsigát, és ujjnyi szeleteket vágunk belőle.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött rántott olajbogyó
6.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.5 (2 szavazat)

Az olajbogyót lecsepegtetem a levétől, megtöltöm a májkrémmel, megforgatom liszben, felvert tojásban, zsemlemorzsában, és forró olajban kisütöm. Majonézt adhatunk hozzá.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A négyszögletű kenyereket átlósan kettévágjuk, és vajjal megkenjük. A sonkaszeleteket átlósan kettéhajtjuk, a kenyérre rakjuk, uborkával díszítjük. A szalámiszeleteket középig bevágjuk, tölcséreket formálunk belőlük, és úgy rakjuk a vajaskenyerekre. A szeletelt sajtot a kenyérre helyezzük, salátalevéllel, olajbogyóval és tojással gazdagítjuk. A szardíniákból a gerinchúrt eltávolítju, a halat ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (2 szavazat)

A krémsajtot alaposan kikeverjük a margarinnal, a reszelt ementáli sajttal, a finomra tört fokhagymával, fehérborssal, chiliporral, és a finomra vágott petrezselyemmel. Közékeverjük a nagyon apróra vágott olajbogyót, és egy órára hűtőbe rakjuk. Csak akkor sózzuk, ha a sajttól nem elég sós. Ha a sajtkrém jól megdermedt, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és tálalásig hűtőben tartjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.7 (6 szavazat)

A hozzávalókat, kivéve az olajbogyót, apróra daraboljuk és egy nagy tálba öntjük. Ízlés szerint fűszerezzük, majd összekeverjük az olajjal. Hűtve finomabb. A végén rászórjuk az olajbogyót.

Tartalom átvétel