Alapanyagok: narancs felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A narancshéját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. Az almákat meghámozzuk. lereszeljük és a narancslével elkevert cukorral 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a narancshéjat és további 10 percig főzzük. Vanília aromával ízesítjük, lekötjük, szárazon dunsztoljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
1
Értékelés: nincs Átlagérték: 1 (2 szavazat)

A megtisztított feldarabolt répát és narancsot 2 liter vízben megfőzzük, majd összeturmixoljuk. 6 liter vízből, 80 dkg cukorból citromsavval ízesített szirupot főzünk. A szirupot és a narancsos répát összekeverjük, átszűrjük, üvegekbe töltjük, és hűtőszekrénybn tároljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.6 (5 szavazat)

A citrusféléket meghámozzuk, a gyümölcshúst a hártyák közül kivágjuk, a levet felfogjuk. A kivit meghámozzuk, karikára vágjuk. A citromot vékonyan meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, levét kipréseljük. Az almát, és a banánt meghámozzuk, vékony gerezdekre ill. karikákra vágjuk. Midkettőt azonnal citromlébe mártogatjuk. Az összes gyümölcsöt leöntjük likőrrel, és megszórjuk mazsolával.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A liszthez adunk 3 tojást, és 1 csipet sót. Apránként simára keverjük 2 dl tejjel, és annyi ásványvizet vagy szódavizet adunk hozzá, hogy folyós, vékony "tésztát" kapjunk. Lefedjük, fél órát pihentetjük. A narancsot forró folyó víz alatt alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük. A töltelékhez 1/2 dl tejet és 1/2 dl tejszínt felforralunk 8 dkg cukorral.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.6 (5 szavazat)

A narancsokat meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A banánt meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. A túrót elkeverjk a joghurttal és a mézzel, majd meglocsoljuk citromlével és beleszórjuk a gyümölcsdarabokat. Üvegtálba rakjuk, és narancskarikákkal díszítve tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
2
Értékelés: nincs Átlagérték: 2 (1 vote)

A citromot körkörösen meghámozzuk, levét kinyomjuk. A narancsot és az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a citromhéjjal és a citrom levével együtt megcukrozzuk, borpárlattal leöntjük, állni hagyjuk. Felöntjük vörösborral és pezsgővel (vagy ásványvízzel), jégkockával lehűtve tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.2 (5 szavazat)

Az ananászt, az őszibarackot, a meghámozott narancsot, almát vagy körtét apró darabokra vágjuk, a gyümölcsöt levével együtt nagyobb üvegtálba rakjuk. Mikor a hűtőben jól lehűlt, a gyümölcshöz öntjük a szőlőlevet. Bólés poharakban tálaljuk.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (2 szavazat)

Az ananászt leszűrjük, a levét, a porcukrot és a citromlét mély tálba tesszük. A gyümölcsöket gondosan megmossuk, amelyiket szükséges, meghámozzuk, kisebb kockákra vagy karikákra vágjuk. Az almát, a körtét és a banánt azonnal a "salátalébe" forgatjuk, különben megbarnulnak. Az összes gyümölcsöt a tálba tesszük, lazán összekeverjük, fóliával letakarjuk és jól behűtjük. Tálaláskor megszórjuk a ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (2 szavazat)

A gondosan megmosott narancsot és citromot – héjastól - vékonyan felszeleteljük, hozzáadjuk a lecsepegtetett vagy felengedett, kisebb kockákra vagy ugyancsak vékony szeletekre vágott hámozott őszibarackot, megöntözzük a konyakkal és a likőrrel (aki édesszájú, cukrot is tehet rá), lefedjük, szobahőmérsékleten néhány órán át érleljük. Később felöntjük a borral, azzal is érleljük – de most már ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (8 szavazat)

Szögletes tepsiben elterítjük a félujjnyi vastagnál nem vastagabb piskótát. A pudingot az előírásnak megfelelően elkészítjük. A forró pudingba belereszeljük a megmosott narancs sárga héját, de ügyeljünk arra, hogy a fehér részből ne kerüljön bele egyetlen darabka sem. Ha már nem forró, hozzáadjuk a frissen kicsavart narancslével összekevert, szörpben feloldott zselatint, valamint az apró ...

Tartalom átvétel