Alapanyagok: metélőhagyma felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (2 szavazat)

A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Megforrósított olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát és a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel. Összeforraljuk, majd beletesszük a csíkokra vágott sonkát is. A tésztát a gombás-sonkás mártással leöntve, metélőhagymával és durvára tört rózsaborssal meghintve kínáljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (3 szavazat)

A zsemlemorzsát a tejjel leöntjük és 10 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a margarinon megfonnyasztjuk. A petrezselymet meg a metélőhagymát felaprítjuk. A piros és zöldpaprikákat hosszában félbehasítjuk, magházukat kimetsszük.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A kolbászt, a szalámit, a sajtot, az uborkát együtt megdaráljuk, s elkeverjük a habosra vert vajjal, a sóval, borssal és a finomra vágott hagymával. Metélőhagymával díszítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lencse saláta
6.06667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.1 (15 szavazat)

A kiválogatott lencsét előző este hideg vízbe áztatom. Másnap babérlevéllel és reszelt citromhéjjal kevés sós vízben puhára főzőm, majd kihűtöm.
Salátalét készítek olajjal, ecettel, cukorral, törött borssal, és karikákra vágott, forrázott lila hagymával, majd hozzáadom a leszűrt lencsét.
Hűtőszekrényben több órán keresztül érlelem.
Tálaláskor megszórom finomra vágott metélőhagymával.

Tartalom átvétel