Alapanyagok: marhahús felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (4 szavazat)

A sertéshúst, a marhahúst, és a füstölt szalonnát ledaráljuk, (vagy már eleve igy vesszük), a hagymát lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk. A hozzávalókat összegyúrjuk. Vizes kézzel pogácsákat vagy kolbászkákat formálunk és alufóliára téve, fűszeres olajjal kenegetve sütjük. Chiliporral is fűszerezhetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (3 szavazat)

A marhahúst ledaráljuk, ebből legjobb a nem túl zsíros. A hagymát finomra vágjuk, majd egy keverőtálban keverjük össze az alapanyagokat, a nagy kockákra vágott padlizsán kivételével. Ezután 10 percig állni hagyjuk, majd tojás nagyságúra szaggatjuk a masszát. Zsírba mártott kézzel a megformázott húsdarabokat felszúrjuk egy nyársra, úgy, hogy a húsok között egy padlizsánkocka legyen.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.28571
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (14 szavazat)

A marhahúst vékony csíkokra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk. A szalonnát megolvasztjuk a zsíron, hozzáadjuk a vöröshagymát, a szétnyomott fokhagymát. Ezeket megfonnyasztjuk, beletesszük a pirospaprikát, sót, majd felöntjük 2 dl vízzel. Felforraljuk, hozzáadjuk a húst, a babérlevelet, a borsot, fehérbort. A húst ebben puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Palóc leves
8.07143
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.1 (70 szavazat)

Az olajon megfonnyasztom a vöröshagymát. Leveszem a tűzről és megszórom pirospaprikával, elkeverem, majd hozzáadom a kockákra vágott húst, sózom, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítem. Mikor a hús kicsit megfehéredett, felöntöm vízzel és fedő alatt majdnem puhára párolom. Mikor ez megvan, belerakom a megtisztított kockákra vágott krumplit és zöldbabot.

Tartalom átvétel