Alapanyagok: körte felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(2 szavazat) A körtét megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. Befőzőlábasba tesszük, ráöntjük a bort, beleszórjuk a szegfűszeget és addig főzzük, amíg az egész pépessé válik. Átpaszírozzuk, majd a lábasba visszatéve rászórjuk a kristálycukrot és a fahéjat. Kevergetve kis lángon lekvársűrűségűre főzzük, ekkorra a fölösleges folyadék is elpárolog belőle. |
|||
(21 szavazat) A körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, a magját kiszedjük, és a körte nagyságától függően 2 vagy 3 darabra vágjuk. |
|||
(2 szavazat) Az ananászt leszűrjük, a levét, a porcukrot és a citromlét mély tálba tesszük. A gyümölcsöket gondosan megmossuk, amelyiket szükséges, meghámozzuk, kisebb kockákra vagy karikákra vágjuk. Az almát, a körtét és a banánt azonnal a "salátalébe" forgatjuk, különben megbarnulnak. Az összes gyümölcsöt a tálba tesszük, lazán összekeverjük, fóliával letakarjuk és jól behűtjük. Tálaláskor megszórjuk a ...
|
|||
|
|||