Alapanyagok: káposzta felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.3
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (20 szavazat)

Az alapanyagokat megtisztítjuk, felszeleteljük (az uborkát, hagymát, paprikát: uborka szeletelővel, a káposztát: káposzta gyaluval). Egy nagy tálban összekeverjük az alapanyagokat és rászórjuk a cukrot, a sót, a borként, hozzáönjük az ecetet, és jól összekavarjuk. 1 napig állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk, és lekötözzük a tetetejét.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.36364
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.4 (11 szavazat)

A vékonyra szeletelt (legyalult) friss uborkát, káposztát, hagymát és paprikát összekeverjük a cukorral, az ecettel, a szalicillel és a borkénporral. Így egy órát állni hagyjuk, de közben azért még átkavarjuk. Majd azzal a lével, amit engedtek a zöldségek, üvegekbe rakjuk és lezárjuk. (Az felhasznált ecet 20%-os)

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Fetás káposztasaláta
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (3 szavazat)

Káposztából a fehérkáposzta, paprikából a sárga húsú paprika a javasolt. A káposztát felszeleteljük fél ujjnyi vastagra. Az uborkát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk és megsózzuk. A paprikát is vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, majd szintén vékony szeletekre vágjuk. A feta sajtot felkockázzuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Paradicsomos káposzta
7.70588
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.7 (34 szavazat)

A káposztát ujjnyi vastagságú darabokra szeletelem, a hagymát is hasonló darabokra szeletelem, és annyi vízben, hogy éppen ellepje megfőzöm. Sóval, őrölt köménnyel, majorannával, bazsalikommal ízesítem. Amikor puhára főtt a lisztet kevés olajon világosbarnára pirítom, paradicsompürével és a káposztafőzőlevével engedem fel, és hozzászűröm a káposztához. Ha szükséges vízzel hígítom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (20 szavazat)

A káposztát meggyaluljuk, besózzuk 1-2 órán át sóban állni hagyjuk. Ecetettel, vízzel, cukorral kellemes savanykás pácot készítünk. A káposztát kinyomkodjuk, beletesszük az ecetes lébe, köménymagot keverünk bele. Törött borssal vagy pirospaprikával meghintjük.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
Káposztás tészta
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (6 szavazat)

A káposztát finomra reszeljük, besózzuk és 20 percig állni hagyjuk. Utána kinyomkodjuk. A zsírt megolvasztjuk és megbarnítjuk benne a cukrot, beletesszük a káposztát, és többször kevergetve megpirítjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A vízbe tehetünk egy kevés zsírt, hogy a tészta ne álljon össze. A káposztára törött borsot szórunk, belerakjuk a jól lecsurgatott tésztát, összekeverjük, forrón ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.7 (3 szavazat)

Készítsünk hagyományos káposztás tésztát.
Felszúrjuk a dagadót. A húsba töltjük bele a káposztástésztát, a nyílást összetűzzük. Tepsibe szeleteljük a tisztított hagymát, fokhagymát, paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk a húst rászórjuk a köménymagot és beletesszük a tepsibe. Meglocsoljuk olajjal. Öntsünk alá 2 dl vizet. Előmelegített 160 fokos sütőben szép barnára sütjük, közben gyakran ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.69231
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.7 (13 szavazat)

A káposztát vágjuk félbe, forrázzuk le, hideg vízben hűtsük, vágjuk csíkokra. Reszeljünk le 3 nagyobb sárgarépát, a hagymát vágjuk apróra. Keverjük össze a zöldségeket.
Egy másik tálban keverjük össze a joghurtot, majonézt és a fűszereket. A dresszinget öntsük a zöldségekre, majd az egészet alaposan keverjük össze.

Tartalom átvétel