Alapanyagok: gomba felhasználásával készült receptek: 1. oldal

szekeresm képe
Súgó megjelenítése
Szőlős-gombás sertéscomb ragu
8.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (2 szavazat)

A sertéscombról eltávolítjuk az inas, zsíros és hártyás részeket, a színhúst csíkokra vágjuk. Felforrósítunk egy vastag aljú rozsdamentes edényt, és zsiradék használata nélkül kifehérítjük benne a húsokat. Amikor teljesen kifehéredett, és engedett elegendő vizet és saját zsiradékot, fedő alatt takaréklángon elkezdjük a párolást. Megvárjuk, amíg a saját szaft kitisztul (kb.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (2 szavazat)

A csíkokra vágott gombát, sonkát, tarját, a felkarikázott citromot, paprikát és káposztát egy liter hideg vízben főzni kezdem. Amikor felforrt, hozzáteszem a két leveskockát, és negyven perc alatt puhára főzöm. Majd virslit karikázok a tetejére és egy pohár tejföllel összekeverem. Egy felkarikázott, főtt kemény tojásra tálalom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (1 vote)

Nyolc szelet húst vékonyra kiverünk, a leeső részeket megdaráljuk. A reszelt vöröshagymát megpirítjuk, majd beledobjuk a megtisztított, apró szeletekre vágott gombát. A puhára párolt gombát levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apró kockákra vágott, kisütött füstölt szalonnát, az egész tojást, a zsemlemorzsát és a tejfölt. A keveréket sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd jól összedolgozzuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A csontot jól megmossuk és 2-3 órán keresztül főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret hosszába, a karalábét, hagymát szeletekre vágjuk és a zsiradékban lepirítjuk. A többi zöldséggel együtt a csontokhoz adjuk, és együtt főzzük. Leszűrjük és metéltet vagy galuskát főzzünk bele.

csicsi képe
Súgó megjelenítése
8.53333
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (15 szavazat)

Nagyon egyszerű és finom. A neve: Rakott cucc. Egy átlagos nagyságú tepsit kizsírozunk, majd a sertéscombot fel szeleteljük (ne túl vastagra), és a tepsibe szépen egymás mellé helyezzük a szeleteket. A paprikát, burgonyát, gombát (ha nincs össze darabolva) feldaraboljuk, és ezeket a sertéscombra rakjuk(burgonya, paprika, gomba). Ezt az eljárást ismét megcsináljuk, az előzőre ráhelyezve.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.8
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (5 szavazat)

A kelleveleket sós, enyhén ecetes vízben megabáljuk, ereit kivágjuk, félretesszük. Az olajon megdinsztelünk egy kisebb fej reszelt vöröshagymát, a darált gombát, fűszerezzük, lepirítjuk, liszttel megszórjuk, borral felengedve sűrű pépet készítünk. A kelleveleket kiterítjük, ráhelyezzük a sonkát, szalonnát, megkenjük gombapéppel, feltekerjük és hagyományos módon bepanírozva kisütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (1 vote)

Az előkészített zöldségeket olajon megpároljuk. (de nem egészen puhára, mert sütés közben még tovább fog párolódni). A szeletekre vágott gombát az összevágott, megpirított vöröshagymán addig sütjük, míg minden nedvességét elveszti, majd sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőedénybe rendezzük, tetejére halmozzuk a fűszerezett, lesütött gombát.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.2 (5 szavazat)

Megtisztítom a vegyes zöldséget és a gombát, és kockára vágom. A finomra vágott hagymát kevés olajon megfuttatom. Ráteszem a zöldséget és a gombát, és kissé átpirítom. Beleteszem a szintén kockára vágott húst, a nyers zöldborsót, és kb. 1,5 liter vízzel felöntöm. Sóval, borssal fűszerezem, és puhára főzöm. Amikor a hús félig megpuhult, beleteszem az összevágott májat is.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (2 szavazat)

A hússzeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk és besózzuk. Mindegyikre egy szeletke sajtot, sonkát és 2-3 vékony szelet párolt gombát fektetünk, a hús másik felét ráhajtjuk és fogpiszkálóval összetűzzük. Bepanírozzuk és forró olajban megsütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (3 szavazat)

Az apróra vágott hagymát az olajon megpároljuk, hozzákeverjük a fűszerpaprikát, majd rátesszük a közepes méretű kockákra vágott húst. Vízzel felengedjük, sózzuk. Mikor a hús már majdnem puha, beletesszük a gombát és a lecsót, valamint a karikára vágott kolbászt. Galuskával kínáljuk.

Tartalom átvétel