Alapanyagok: fehérrépa felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(4 szavazat) A hagymát apróra vágom, olajon aranysárgára párolom, lehúzom a tűzről megszórom pirospaprikával, és felöntöm 2 l vízzel. Belerakom a megtisztított és vékony szeletekre vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, hozzáadom a fokhagymát, paprikát, paradicsomot és az apróra vágott petrezselyem zöldet. sóval, őrölt borssal ízesítem és puhára főzöm.
|
|||
(13 szavazat) A csirkeszárnyakat áttisztítom, a többi húst átmosom. Hideg sós vízben lassú lángon felteszem főzni, szemes borssal, egészben hagyott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, zellerzölddel, paprikával, paradicsommal ízesítem. Amikor felfőtt a leves, a habját leszedem róla, és hozzáadom a megtisztított darabokra vágott zöldségeket. Addig főzöm amíg a hús, és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 2 óra).
|
|||
(3 szavazat) A húst nagyobb szeletekre vágom és 2 liter hideg sós vízben felteszem főzni, amikor félig puha hozzáadom a hagymát, sárgarépát, fehérrépát, és fedő alatt puhára főzöm. Ha megpuhult a hús és a zöldségek is kiveszem, és kockákra vágom, a hagymát eldobom.
|
|||
(90 szavazat) A húst nagyobb szeletekre vágom, olajon minden oldalát kicsit átpirítom, majd annyi vízzel engedem fel, amennyi ellepi. Belerakom a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, és az egészben hagyott vöröshagymát. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítem, és lefedve, lassú lángon puhára főzöm. |
|||
(57 szavazat) A hagymát kockára vágjuk, az olajon megpirítjuk, rádobjuk a kockára vágott húst, sóval, borssal, pirospaprikával, tárkonnyal, bazsalikommal, citromlével ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, és hasonló nagyságú darabokra vágjuk (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé). |
|||
(34 szavazat) A zöldségeket megtisztítom, a hagymát egészben hagyom, a répát, zöldséget, karalábét, zellert, burgonyát azonos nagyságúra szeletelem. Az olajon pár percig pirítom a feldarabolt zöldségeket, és a hagymát (a burgonyát, és a borsót később adom hozzá), majd rászórom a pirospaprikát, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, sóval és borssal ízesítem. (nyáron borsikafüvet is szoktam hozzá adni). |
|||
(13 szavazat) A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, a zöldségféléket pedig felszeleteljük. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre sütjük, majd megszórjuk a paprikával és azonnal beletesszük az előkészített burgonyát és zöldséget. Csak egészen kevés vizet adjunk hozzá és ezzel pároljuk kb. negyedóráig. Ezután vízzel felengedjük, fűszerezzük és összeforraljuk. ...
|
|||
