Alapanyagok: fehérbor felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
1
Értékelés: nincs Átlagérték: 1 (1 vote)

A hagymát megtisztítjuk, karikáka vágjuk. Az olajon a mézet világosbarnára karamellizáljuk, majd a hagymát üvegesre pirítjuk. A fölaprított fűszerekkel megszórjuk, megsózzuk és egy kevés vizet aláöntve, lefedve, kis lángon körülbelül 20 percig puhítjuk. Ráöntjük a vizet, majd a borral ízesítjük.

szekeresm képe
Súgó megjelenítése
Szőlős-gombás sertéscomb ragu
8.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (2 szavazat)

A sertéscombról eltávolítjuk az inas, zsíros és hártyás részeket, a színhúst csíkokra vágjuk. Felforrósítunk egy vastag aljú rozsdamentes edényt, és zsiradék használata nélkül kifehérítjük benne a húsokat. Amikor teljesen kifehéredett, és engedett elegendő vizet és saját zsiradékot, fedő alatt takaréklángon elkezdjük a párolást. Megvárjuk, amíg a saját szaft kitisztul (kb.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A tojást habüstben elkavarjuk, beleszórjuk a lisztet, felhígítjuk a vízzel és hozzáöntjük a szegfűszeggel és citromhéjjal felforralt bort, cukrot. Nyílt tűzre téve, habverővel addig kavarjuk, amíg sűrűsödni nem kezd. Csészékbe szűrve, forrón tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A kimagozott és hámozott sárgabarackot a vízben, és a fehérborban puhára főzzük. Csipetnyi sóval, porcukorral ízesítjük. Mikor a barack megpuhult, akkor áttörjük és hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük. Hűtve barackkockákkal, tejszínhabbal tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A meghámozott, kis kockákra vágott őszibarackot pár percig főzzük. Ízesítjük porcukorral, édes fehérborral, citromlével, sóval és szegfűszeggel. Ezután turmixgéppel pépesítjük. 2-3 órán át hűtjük, és őszibarackkockákkal tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A sárgadinnyét kis kockákra vágjuk. Porcukorral, konyakkal, édes fehérborral, tejszínnel, citromlével turmixgépben pépesre dolgozzuk. Lehűtjük, tálaláskor mégegyszer átkeverjük a géppel. Felvert tejszínhabbal díszítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.28571
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (14 szavazat)

A marhahúst vékony csíkokra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk. A szalonnát megolvasztjuk a zsíron, hozzáadjuk a vöröshagymát, a szétnyomott fokhagymát. Ezeket megfonnyasztjuk, beletesszük a pirospaprikát, sót, majd felöntjük 2 dl vízzel. Felforraljuk, hozzáadjuk a húst, a babérlevelet, a borsot, fehérbort. A húst ebben puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (2 szavazat)

A mézből, mustárból, balzsamecetből, fehérborból, szójaszószból és a fűszerekből pácot készítünk, beleforgatjuk a földarabolt húst, egy napig érleljük. Egy kiolajozott tűzálló tálba beleszórjuk az alaposan megmosott krumplit (héjastúl!), mellévágjuk a fokhagymát és a hagymát, sózzuk, és 45 percig sütjük. Ekkor rárakjuk az oldalast is, és készre sütjük (közben megkenjük a páclével).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.96667
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (30 szavazat)

A majonézt összekeverjük a tejföllel, a porcukorral, mustárral, citromlével, sóval és borrsal ízesítjük. Adhatunk hozzá kevés fehérbort is.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (8 szavazat)

A csirkét (konyhakész, kb. 1,5 kg) nagyobb darabokra vágjuk. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a besózott csirkedarabokat közepes tűzön, időnkén megforgatva megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a rozmaringleveleket, egy kisebb piros apróra vágott chilipaprikát(vagy cseresznyepaprikát), majd felengedjük a borral. A serpenyőt lefedve lassú tűzön puhára pároljuk. A csirkét ...

Tartalom átvétel