Alapanyagok: cukkíni felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Cukkini főzelék
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (3 szavazat)

A 2 darab nagyobbfajta cukkinit megtisztítjuk, kettévágjuk, a magját kanállal kikaparjuk. A cukkinit tökgyalun, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk (vagy reszelhetjük is), az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a cukkinit, megsózzuk, kaporral ízesítjük és puhára pároljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (1 vote)

A cukkinit megtisztítva centis kockákra vágjuk, a vajon hirtelen lepirítjuk, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, befűszerezzük és készre pároljuk (csak olyan puhára, hogy a formáját megőrizze). Melegen is fogyasztható, de hidegen is jó körítés főtt és sült húsokhoz.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött cukkini
7.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.5 (10 szavazat)

A cukkiniket (4 db, 20-30 cm-es) meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, közepét kivájjuk. Sós, enyhén ecetes, forrásban lévő vízben 2-3 percig főzzük, majd kivesszük és lecsöpögtetjük. A rizst kevés olajon kicsit megpirítjuk és dupla mennyiségű vízzel felöntjük, fedő alatt megpároljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Rántott cukkíni
6.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.5 (6 szavazat)

A megtisztított cukkinit ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. Félórányi állás után gyengén kinyomjuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk és forró olajban kisütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (2 szavazat)

Egy közepes cukkinit meghámozok, a magokat kikaparom. A kis fej vöröshagymát kevés olajon megpirítom, hozzáadom az összezúzott fokhagymát, és az apró kockákra vágott cukkinit, kevés vizet öntök alá, sóval, borssal ízesítem és tovább pirítom amíg a cukkini puha nem lesz (kb.10 perc). Főtt tésztával összekeverem a cukkinis ragut, reszelt sajttal megszórom és tálalom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sajtos rántott cukkíni
6.6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.6 (15 szavazat)

Egy közepes cukkinit meghámozunk, és kb. fél centi vastagra vágjuk, kicsit megsózzuk, fél óráig állni hagyjuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. Két szelet cukkini közé egy vékony szelet sajtot rakunk, majd a szokásos módon panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Tartármártással, majonézes burgonyával tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (1 vote)

A makarónit a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Az olajon üvegesre pároljuk a megtisztított, kockára vágott hagymát, és hozzáadjuk a darált húst. Amikor elvesztette a színét, hozzáadjuk a megmosott, karikára vágott cukkinit. Paradicsompürével, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük, összefőzzük, és a főtt tésztára öntjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.16667
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.2 (6 szavazat)

A tésztát kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a cukkinit megmossuk, és héjával együtt vékony csíkokra vágjuk. Apróra vágjuk a hagymát és a cukkinival együtt kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejszínt és lassú tűzön, fedő nélkül még 5 percig főzzük. A diót durvára vágjuk és a szószba szórjuk, majd a szószt a tésztára öntjük és már ehetjük is.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (1 vote)

A sertéskarajból vásárláskor csont nélkülit válasszunk. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd fél deci olívaolajjal meglocsoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük pácolódni. A padlizsánt és a cukkínit félujjnyi vastag szeletekre, a paradicsomot pedig félbe vágjuk és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk a maradék olívaolajjal.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (1 vote)

A csont nélküli karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A bacon szeleteket, a vékonyra szelt közepes cukkínit és a kaliforniai paprikát ráfektetjük, szorosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval összetűzzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és grillen pirosra sütjük.

Tartalom átvétel