Alapanyagok: csiperkegomba felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött gomba juhtúróval
0
Értékelés: nincs

A gombát megtisztítjuk, szárát kivágjuk. A gombafejeket forró vízben kb. 30 másodpercig előfőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és megsütjük. A gombafejeket picit megborsozzuk, belemorzsoljuk juhtúrót, és kicsit belenyomkodjuk. A szalonnakockákat a megtöltött gombára rakjuk, és sütőben 10-15 percig sütjük.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Dorozsmai Molnárponty házilag
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (1 vote)

A pontyfilét hidegvízben alaposan megmossuk, tiszta ruhával leszárítjuk, sózzuk, szalonnával megtűzdeljük, zsemlemorzsába mártjuk, majd a felhasználásig félre tesszük. Rozsdamentes edénybe vajat hevitünk, beletesszük a finomra vágott (tisztitva kb. 10 deka)vöröshagymát, megpirítjuk, megszórjuk kalocsai rózsapaprikával, felengedjük hal-alaplével, sózzuk és beforraljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Szénégetőnyárs
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (3 szavazat)

A kenyeret nagyobb kockákra vágjuk és baconba tekerjük. A paprikákat megmossuk, a magvakat és ereket eltávolítjuk, kockákra vágjuk (hasonló nagyságúra, mint a kenyér). A gombát megtisztítjuk, a hagymát meghámozzuk, nagyság szeint 4 vagy 8 darabra vágjuk. Tűzzük nyársra felváltva a szalonnába göngyölt kenyeret, a gombát, a hagymát, a paprikadarabokat és ecseteljük olajjal.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (1 vote)

A közepes nagyságú cukkíniket és a gombát szeletekre vágjuk, a lilahagymát felcikkezzük, a paprikákat nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsomot pedig hatodoljuk. Az így előkészített zöldségeket váltakozva nyársra húzzuk, majd sóval, borssal és az aprított rozmaringgal fűszerezzük. Az olívaolajjal meglocsoljuk, és forró rostlapon pirosra sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (2 szavazat)

A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Megforrósított olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát és a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel. Összeforraljuk, majd beletesszük a csíkokra vágott sonkát is. A tésztát a gombás-sonkás mártással leöntve, metélőhagymával és durvára tört rózsaborssal meghintve kínáljuk.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
1
Értékelés: nincs Átlagérték: 1 (1 vote)

A húst vékony csíkokra vágjuk, és a szójamártásba forgatva hűtőszekrényben fél napig érleljük. A sajtot dobókocka nagyságú darabokra szabjuk. A salátát megmossuk, és leveleire szedjük. A paradicsomot négybe, a kaprot apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát karikákra vágjuk. A hús lecsöpögtetjük, és teflonserpenyőben két evőkanál olajon barnára sütjük, borssal és ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.4
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.4 (5 szavazat)

Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, majd hozzákeverjük a szóját. Ha ez is átsül, akkor beleszórjuk a nagyon apróra vágott gombát, rövid sülés után felöntjük kevés vízzel és a sűrített paradicsommal. Ha egyenletesre kevertük, akkor hozzáadjuk az apróra kockázott fokhagymát, a fűszereket, a citrom levét és a barnacukrot. Fél óráig, kis lángon, fedő alatt hagyjuk összeérni az ...

Tartalom átvétel