Alapanyagok: citromhéj felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.6
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.6 (5 szavazat)

A szilvát félbe vágjuk, magját eltávolítjuk és hideg vízben, cukorral, fahéjjal, citromhéjjal, sóval főni tesszük. Ha puha, azonnal behabarjuk a tejföllel elkevert liszttel, és felfőzzük. Ízlés szerint cukrot adhatunk hozzá, ha nem elég savanykás, citromlével ízesíthetjük.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (3 szavazat)

Náhány órára hideg vízben áztatjuk az átválogatott lencsét, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, és petrezselyemgyökeret, meg egy darabka citromhéjat, és kevés sóval ízesítve puhára főzzük. Még melegen kevés ecettel, és csipetnyi cukorral ízesítjük, ha kihűlt belereszeljük a zellert, és a vöröshagymát. Kissé megborsozzuk, a citormhéjat kidobjuk belőle, és legalább egy napig hideg ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Stiriai metélt
5.81818
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.8 (11 szavazat)

Az áttört túróval, egy tojással és a liszttel, kevés sóval, egy kanál tejföllel gyúrt tésztát készítünk. Gyufaszál vastagságúra kinyújtjuk és egy cm széles csíkokra vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, és utána jól lecsurgatjuk.

Tartalom átvétel