Alapanyagok: borsikafű felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
1
Értékelés: nincs Átlagérték: 1 (1 vote)

A hagymát megtisztítjuk, karikáka vágjuk. Az olajon a mézet világosbarnára karamellizáljuk, majd a hagymát üvegesre pirítjuk. A fölaprított fűszerekkel megszórjuk, megsózzuk és egy kevés vizet aláöntve, lefedve, kis lángon körülbelül 20 percig puhítjuk. Ráöntjük a vizet, majd a borral ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (2 szavazat)

A zöldbabot megtisztítjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, a vízbe tehetünk egy ág borsikát is. Amikor a bab megfőtt leszűrjük, kihűtjük, és összekeverjük a majonéz, tejföl, citromlé keverékével, sóval, borssal ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Kechup házilag
7.16667
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.2 (6 szavazat)

Az olajon kis lángon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, és az összezúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az összeturmixolt, lehéjazott paradicsomot, és a többi ízesítőt: őrölt szegfűbors, őrölt szegfűszeg, mustár, só, bors, cukor, fehérborecet, fahéj, babérlevél, borsikafű. Egy órán át kavargatva főzzük. Kivesszük a babérlevelet, és a fahéjat. Üvegekbe töltjük és lezárjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Kovászos uborka
6.16667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.2 (6 szavazat)

10-14 cm-es uborkákat megmosunk, két végét levágjuk, majd két ellentétes oldalról, keresztben háromnegyed részig bevágjuk. Az így négy cikkre nyitott uborkákat egy 5 literes befőttes üvegbe rakjuk. A jól kimosott üveg legaljára kaprot, borsikát teszünk, majd erre egy sor uborkát hosszában állítgatva szorosan egymás mellé.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Borsó leves
7.79412
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (34 szavazat)

A zöldségeket megtisztítom, a hagymát egészben hagyom, a répát, zöldséget, karalábét, zellert, burgonyát azonos nagyságúra szeletelem. Az olajon pár percig pirítom a feldarabolt zöldségeket, és a hagymát (a burgonyát, és a borsót később adom hozzá), majd rászórom a pirospaprikát, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, sóval és borssal ízesítem. (nyáron borsikafüvet is szoktam hozzá adni).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Házi készítésű Martini
8.85714
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.9 (7 szavazat)

A vizet felforraljuk a cukorral, majd szobahőmérsékletűre visszahűtjük. Ezután összekeverjük a többi hozzávalóval: rizs, őrölt fahéj, őrölt szerecsendió, borsikafű, őrölt gyömbér, kurkuma, szegfűszeg, szegfűbors, élesztő, citromlé.
6 hét után leszűrjük, és ezt még megismételjük hetente 1-1 alkalommal, legalább kétszer vagy háromszor. Az utolsó szűrést gézlapon keresztül végezzük.

Tartalom átvétel