Alapanyagok: alma felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A sajtot, a meghámozott almát és a sonkát vékony szeletekre vágjuk, s megfelelő edényben jól összekeverjük. A joghurtot a mustárral, borssal, sóval, cukorral, paprikával elvegyítjük, s a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A mártást ráöntjük a salátára, s egy óra hosszat állni hagyjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Natúr Sárgarépa saláta
6.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (3 szavazat)

A hozzávalókat lereszeljük, majd hozzáadjuk az olajat, a citromlevet és a cukrot. Alaposan összekeverjük, 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.42857
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.4 (7 szavazat)

Vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot és a magházától megtisztított, felszeletelt almát. Meghintjük curryvel, és fedő alatt összepároljuk. Lábosban felforrósítjuk a maradék vajat, barnára pirítjuk rajta a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az almás masszával.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A megtisztított, jó puha almákat vékony szeletekre vágjuk, soronként porcukorral üvegtálba összerakjuk, közé hintjük a mazsolát, fél óráig állni hagyjuk, ezután jól összerázzuk, rummal meglocsoljuk és a vékonyra vágott mandulával megszórjuk. Vegyíthetünk hozzá vékony karikákra vágott, tisztított narancsot is.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Malachús
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

Elkészítem a szószt: összekeverem a ketchupot a mustárral, olajjal, szójaszósszal, sóval, kakukkfűvel, bazsalikommal, őrölt köménnyel. A húst apróra szeletelt fokhagymával megtűzdelem, sóval, borssal megszórom és alaposan megkenem a szósszal, majd 1-2 órát állni hagyom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (1 vote)

Érett, puha almát meghámozunk, vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot mézzel habosra verjük és az almaszeletekre öntjük. Üvegtálba helyezzük, dióval megszórjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Bundás alma
6.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (8 szavazat)

Az almákat meghámozzuk, az alma közepét magházastól kiemeljük, fél centiméteres karikákra vágjuk. Az almaszeleteket először lisztbe, majd a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztába mártjuk, és forró olajban kisütjük. Tálaláskor fahéjas porcukorral megszórjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A narancshéját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. Az almákat meghámozzuk. lereszeljük és a narancslével elkevert cukorral 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a narancshéjat és további 10 percig főzzük. Vanília aromával ízesítjük, lekötjük, szárazon dunsztoljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (1 vote)

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a mustár,a worcester és só hozzáadásával simára keverjük. Az így kapott mustárkrémet főtt és rostonsült húsok mellé kínáljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

A meghámozott, apró szeletekre vágott almát a cukorral, a citrom levével és a reszelt héjával, a fahéjjal, szegfűszegel ízesítve puhára főzzük. Közben a zselatint a hideg gyümölcslében (kompótlé, narancs vagy alma ivólé) feolodjuk, és a puhára főzött gyümölccsel összekeverjük. Őzgerinc formába öntjük, lehűtjük.

Tartalom átvétel